Davutoğlu :Türkiye'nin son 25 yılda yaşadığı musibetlere bakın, hepsinde Bahçeli var

Davutoğlu :Türkiye'nin son 25 yılda yaşadığı musibetlere bakın, hepsinde Bahçeli var

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ayhan Yıldırım ile Yüz Yüze programına konuk oldu. Davutoğlu konuşmasında Bahçeli'ye yönelik sert eleştirelerde de bulundu. Davutoğlu 'Türkiye'nin son 25 yılda yaşadığı musibetlere bakın, hepsinde Devlet Bahçeli var' dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal 64'te yayınlanan Yüz Yüze programına konuk oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu iktidarı da eleştirirken"Bugünkü yönetimin problemi şu; vatandaştan topladığı vergiyi kendi şahsi hazinesi zannediyor, halbu ki bu bir emanettir ama bu bilinci kaybettikleri için kaynaklar yanlış yerlere aktarılıyor" dedi.

Davutoğlu, dün sosyal medya üzerinden Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine de cevap verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik ağır ithamlarda bulunmuştu.

Bahçeli,Davutoğlu'na 'Bak serok, Amed değil Diyarbakır diyeceksin. İstanbul'u da dünyanın en büyük Türk- İslam kenti olarak söyleyeceksin. Suriye'de federasyon önermen, fiilen Kobanili Ahmet olduğunun delilidir. Haddini bil, haysiyet sahibi ol. Sen ve efendilerin Türkiye’yi geçemez, bunu da unutma' demişti.

'DAVUTOĞLU GİTTİ, ERDOĞAN'IN YAYINA BAHÇELİ GELDİ'

"Türkiye'nin son 25 yılda yaşadığı musibetlere bakın, hepsinde Devlet Bahçeli var" ifadesinde bulunan Davutoğlu, 'Tarım bitti, hayvancılık bitti. Ne değişti? Ülke kaynaklarını mukaddes bir emanet olarak gören Davutoğlu gitti, Erdoğan'ın yanına Bahçeli geldi' diye konuştu.

'BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI MEŞTULAŞTIRAN DEVLET BAHÇELİ İDİ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren "28 Şubat'ın karanlık dönemlerini meşrulaştıran Devlet Bahçeli idi. Başörtü yasağını meşrulaştıran Devlet Bahçeli idi. MHP'li bir milletvekili hanımefendinin başını açarak meclise girmesi talimatını vermişti" diyerek geçmişte yaşananları hatırlattı. Davutoğlu, Bahçeli ile ilgili olarak 'Hortumlamalar, yolsuzluklar yapıldığında Bahçeli Başbakan Yardımcısı idi' dedi.

'VERGİ REFORMUNA İHTİYAÇ VAR'

Ekonomi konusunda görüşlerini aktaran Davutoğlu, "100 bin liralık araba alıyorsunuz, 400 bin liraya mal oluyor, arada birsürü vergi var. Bu doğru bir yöntem değil, çok ciddi bir vergi reformuna ihtiyaç var. Üretimi artırarak toplam vergi gelirlerini düşürmemek lazım" diye ekledi.

'ASGARİ ÜCRETTEN VERGİYİ KALDIRACAĞIZ'

"En önemli sorunlardan biri de gelir adaletsizliği. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız. Asgari ücreti insanların onurlu bir hayat standardına ulaşacağı bir düzeye getireceğiz. Bunun için ülke ekonomisine hukuki teminat ile yatırımları çekmemiz lazım" şeklinde konuşan Davutoğlu, "AK Parti'yi şu anda bir arada tutan ortak bir vizyon, ortak bir değerler sistemi değil, iktidar olmak. Halbuki bir partinin varlığını iktidar olmaya değil, ortak değerlerine, vizyonuna ayarlı kılması lazım" dedi.

'GENÇ NÜFUSU KAYBEDİYORUZ'

İşsizlik sorununa da değinen Davutoğlu, "Türkiye'nin en büyük sorunu işsizliktir, özellikle de genç işsizlik. Bingöl'ün ücra köyünde de bu böyle, Aydın'ın şehir merkezinde de. Gençler kendi geleceklerini Türkiye'de bulmuyor artık, yurtdışına gitmeye çalışıyor ve genç nüfusu kaybediyoruz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN