Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 2001 krizine tepki: Ortağın Bahçeli olursa böyle olur

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2001 krizi açıklamasına mazeret diyerek tepki gösterdi. Davutoğlu, ''Biz yönetimdeyken 2016'da enflasyon yüzde 3'lerdeydi de şimdi niye 44'lerde? İşte ortağın Bahçeli olursa bu olur'' dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Pursaklar'da İlçe Danışma Meclisi'nde konuştu. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2001 krizi açıklamasına yönelik, ''2001'i mazeret olarak gösteriyorlar. Biz yönetimdeyken 2016'da enflasyon yüzde 3'lerdeydi de şimdi niye 44'lerde? İşte ortağın Bahçeli olursa bu olur.'' diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şişecam Polatlı Fabrikası açılışında, 'Türkiye 2001'de baş gösteren ekonomik krizin etkilerini hala yaşıyor. Milyarlarca dolar milli servet batan bankalarda buharlaşmış esnaf ve sanayicimiz, tüccar ve çiftçimiz iflasın eşiğine gelmişti' açıklamasında bulunmuştu.

Davutoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

'AK PARTİNİN GİDİŞATINDAN MEMNUN MUSUNUZ?'

''2016'dan 2019'a kadar 3 yıl sabırla düzelir diye bekledik. Her seferinde Cumhurbaşkanına gittim düzeltelim; Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmeyelim dedim. Milleti kutuplaştırmayın, bütünleştirin dedim. Yolsuzluklara bulan yoksulluğa ve yasaklara karşı olan partinin ekseni kaydı tedbir alın dedik. Temiz siyaset anlayışını, siyaset yasasını getirin dedik. İhale yasasını değiştirin, yolsuzlukların önüne geçin dedik. Ama onlar bize ihanet ettiler dediler, trene bindiler dediler. AK Partililere soruyorum: AK Partinin gidişatından memnun musunuz?

'CUMHURBAŞKANI GİBİ OTOBÜSTEN ÇAY ATMIYORUZ'

Cumhurbaşkanı gibi otobüsten çay atmıyoruz. Otobüsten uzaktan selam vermiyoruz. AK Partili milletvekillerinin sokağa inemeye insanların gözünün içine bakmaya cesaretleri yok. Gençlerle konuşuyorum. Nefes almaya korkuyoruz. Sosyal medyadan yazı yazmaya korkuyoruz diyorlar. Şimdi sosyal medya yasası çıkarmayı düşünüyorlar. Biz devlete girerken hep kendi evlatlarımız devlet işine karışmayacak diyerek yola çıkmıştık. Şimdi herkes kendi ailesini akrabasını zengin etme peşine düşmüş.

AK Partili kardeşlerime şimdi soruyorum bu kibir bu şatafat için mi gayret ettiniz? Kendi çıkarları için siyaset yapıyorlar. Bugün herhangi bir uçakta otobüste devlet yetkilisini görüyor musunuz? Hz.Ömer adaleti maalesef olmadı. Kamu malına hassasiyet gösterin demiştim. Bir bakana bir iş adamı 750 bin lira hediye vermez demiştim. Ama bugün kendi dezenfektan şirketinden bakanlığa fahiş fiyatla dezenfektan satıyorlar.

'BUNDAN SONRA AK PARTİ O KAZANIMLARI KORUYAMAZ'

2002'de AK Parti kurulduğundan bu yana Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta AK Parti'nin temiz siyasetinden geriye kim kaldı? İhraç ettikleri 4 bakanın sicilini araştırsınlar ne çıktı? 5 yıldır saldırıyorlar. Ben bugün Hakkari'nin sokağında da dolaşabiliyorum Aydın'ın sokağında da dolaşabiliyorum. Nedim Yamalı benimle birlikte ihraç edildi. 15 Temmuz'da ilk direnin çağrısı yapan Selim Temurci'ydi. Meydanları boş bırakmayın diyen bendim. Şimdi herkes kahramanlık peşinde. 15 Temmuz ve 28 Şubat üzerinden korku yayanlara sesleniyorum: Bundan sonra AK Parti o kazanımları koruyamaz.

'SİZ İHRAÇ ETSENİZ NE OLUR; ETMESENİZ NE OLUR?'

Selim bey AK Parti ihraç edene kadar partiden ayrılmadı. Ama Berat Albayrak kendi kayınpederine Cumhurbaşkanı'na bile söylemeden Twitter'dan haber vererek ayrıldı. Kendime gelen yolsuzluk dosyaları Ayhan bey'e gönderirdim bir bakın diye. İhracın tek sebebi varmış o da temiz siyaset; eyvallah. Bizi bunlarla mı korkutacaksınız. Organize suç lideri Sedat Peker'in iddia ettiği isimler AK Parti makamlarında yer alıyor. Hakkında milyar dolarlık servet olduğu iddia edilen bakanlar görevlerini sürdürüyorlar bizler ihraç edilmişiz. Siz ihraç etseniz nolur etmeseniz ne olur?

'GELECEK PARTİSİ'NDE YİYENLER VE YEDİRTENLER YER ALMAYACAK'

Bu parti hiç bir şahsa ait olmayacak. Bu parti gençlere aittir. Bir o dönemlere bakın ve verilen mücadeleye bakın bir de bugüne bakın. Siyasi ahlak, imar, ihale yasası çıksaydı bugün bunlar mı olurdu? Gelecek Partisini bu çetin mücadeleler üzerine kurduk. Çıkar peşinde olmadık, hiç birimiz ismimizi dağa taşa yazdırmak, hiç birimizin resmi yolsuzluk yapanlarla çıkmadı. Biz yemedik de yedirtmedik de. Asla Gelecek partisinde kamu malını ve yetim malını yiyenler ve yedirtenler olmayacak. 'Kızım Fatıma olsa kolunu keserim' hükmüyle bakarım olaya.

''ORTAĞIN BAHÇELİ OLURSA BU OLUR''

Hiç süpheniz olmasın onlar gidecek biz geleceğiz. Türkiye'de bugün kredi borcu olan 32 milyon kişi var. Enflasyon can yakıyor. Vatandaş ne olacak bu hal diyor? Orta Vadeli Program açıklıyorlar. 45 gün içerisinde Merkez Bankası ile devletin açıkladığı arasında yüzde 15 sapma var. 2001'i mazeret olarak gösteriyorlar. Biz yönetimdeyken 2016'da enflasyon yüzde 3 'erdeydi de şimdi niye 44'lerde? İşte ortağın Bahçeli olursa bu olur.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN