Davutoğlu'ndan akraba atamalarına tepkiye destek

Davutoğlu'ndan akraba atamalarına tepkiye destek

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin akraba atamalarına karşı Meclis'e sunduğu siyasi etik yasası teklifine destek verdi. Davutoğlu, "Son dönemde kamu yönetiminde akraba kayırmacılığına karşı her kesimde gelişen yaklaşım ümit veriyor" dedi.

31Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından belediyelerden ardı ardına gelen akraba haberleri büyük tepki çekiyor. Kardeşini, oğlunu, yengesini, eniştesini göreve getiren birçok belediye başkanı hem medyadan hem toplumdan gelen büyük baskı ile karşı karşıya.

Toplumun akraba ve eş dost kayırmacılığına tepkisi sert olunca da siyasiler bu konuda harekete geçmeye başladı. İlk hamle de CHP’den geldi. Seçimlerin ardından belediyelerde bu konularda tavizsiz olunacağı sözünü veren ancak seri bir şekilde bu skandallarla yüzleşmek zorunda kalan CHP bu sorunlarla baş etmek için önce belediyeler özelinde bir kanun tasarısı hazırladı.  

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yerel yöneticilerin birinci derece yakınlarının belediye, iştirak ve şirketlerde görevlendirilememesi; kendilerinin belediyeden herhangi ikinci bir maaş ve ödeme alamamaları konusunda kanun teklifi hazırladıklarını ve Meclis Başkanlığına sunacaklarını bildirdi.  

ETİK YASASI TEKLİFİ TBMM'YE SUNULDU

CHP, cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar ve milletvekillerinin uymaları gereken siyasi etik kurallarını belirleyen, vatandaşların etik kural ihlallerine ilişkin başvurularını araştırmak üzere Siyasi Etik Kurulunun oluşturulmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

İlk imza sahibinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğu Siyasi Ahlaksızlıkla Mücadele ve Siyasi Etik Kanunu Teklifi’nde, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç’un imzası da bulunuyor. Teklif, Cumhurbaşkanı, yardımcıları, milletvekilleri ve bakanların herhangi bir özel sektörde, vakıfta veya tüzen şirkette çalışamayacaklarını, göerveleri ve ünvanlarını ticari çıkar için kullanamayacaklarını, devletler veya şirketlerden alınan hediyelerin asgarı ücretin 5’te birini geçmesi halinde TBMM’ye verileceğini ve bu isimlerin mal beyanının zorunlu kılınmasını öngörüyor.

DAVUTOĞLU'NDAN DESTEK

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan da bu yasa teklifine destek geldi. Konuya dair Twitter hesabından paylaşımda bulunan Davutoğlu şu sözleri kaydetti:

"Son dönemde kamu yönetiminde akraba kayırmacılığına karşı her kesimde gelişen yaklaşım ümit veriyor.

Yapılması gereken, parti ayrımı gözetmeksizin liyakat temelli bir anlayışla siyasi etik ve şeffaflık yasasını en kısa zamanda çıkarmaktır."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN