Davutoğlu’ndan kur artışı tepkisi: Doların yükselmesinden biri kâr mı ediyor?

Davutoğlu’ndan kur artışı tepkisi: Doların yükselmesinden biri kâr mı ediyor?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın dün yaptığı Merkez Bankası ile ilgili açıklamasının sonrasında yükselen dolar kurunu eleştirdi: İnsan artık şüphe etmeye başlıyor. Bu dolar’ın yükselmesinden biri kâr ediyor da Cumhurbaşkanı kritik vakitlerde o kârı artırmak için mi yapıyor, nedir bu yani?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Güney Beldesi yerel seçimlerine hazırlanan Afyon’da bir basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün televizyonda gerçekleşen Merkez Bankası ile ilgili konuşmasının hemen arkasından tarihi rekorunu kıran dolar ile ilgili konuşan Davutoğlu, ''İnsan artık şüphe etmeye başlıyor: Bu Dolar’ın yükselmesinden biri kâr ediyor da Cumhurbaşkanı kritik vakitlerde o kârı artırmak için mi yapıyor, nedir bu yani? Nedir milletin bu çilesi? Her Dolar yükselişinde mazotun, gübrenin, yemin nasıl arttığını görmüyor mu Sayın Cumhurbaşkanı?'' dedi.

Afyon’un önemli eksik ve sorunlarını sıralayan Davutoğlu, Afyon esnafının çok zor günler geçirdiğini gerçekleştirdiği ziyaretlerinde bizzat müşahade ettiğini ifade etti.

Davutoğlu, Güney yerel seçimlerine ilişkin Afyon milletvekili ve eski Bakan Veysel Eroğlu’nun gerçekleştirdiği “Tüm dünyanın gözü Güney’de, Netanyahu’nun gözü bile Güney’de” sözlerini de eleştirdi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından bazı satır başları şu şekilde:

' İDDİALAR BAŞKA ÜLKEDE OLSAYDI İSTİFA GEREKÇESİ KABUL EDİLİRDİ'

Organize Suç örgütü lideri Sedat Peker'in bir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve siyaset kanadından birçok isime yönelik iddiaları hakkında konuşan Davutoğlu, ''Bir aydır İçişleri Bakanı ile ilgili, eski İçişleri Bakanı ile ilgili, eski Başbakan ile ilgili her biri başka bir ülkede olsa istifa gerekçesi olacak iddialar yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı sustu, konuştuğu zaman da İçişleri Bakanı’nı sahipleneceklerini söyledi fakat “Hayır, böyle bir intihar yok, tecavüz yok, bu suçlamalar yanlıştır” demedi, sadece “sahipleneceğiz” dedi.

'İNSAN ARTIK ŞÜPHE EDİYOR'

Sayın Erdoğan öğrenemeyecek, ‘Ekonomi mezunuyum‘ diyor, Hayır, ekonomiye giriş dersinde faiz-kur-enflasyon ilişkisi anlatılır. Üçünün ilişkisini bilmeyene ekonomi dersi almış denmez. Bu ilişki denklemini yanlış kurduğu için Sayın Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası’nı faiz enflasyon ilişkisinde kuru unutarak yanlış bir yere oturttuğu için, bizden yüzde 7 civarında aldığı faiz oranlarını yüzde 19’a çıkarttı hala da dünyanın en yüksek faizi Türkiye’de. Ve halen aynı hatada ısrar ediyor, Merkez Bankası ile ilgili konuşmasının hemen arkasından Dolar yine tarihi rekorunu kırdı. İnsan artık şüphe etmeye başlıyor: Bu Dolar’ın yükselmesinden biri kâr ediyor da Cumhurbaşkanı kritik vakitlerde o kârı artırmak için mi yapıyor, nedir bu yani? Nedir milletin bu çilesi? Her Dolar yükselişinde mazotun, gübrenin, yemin nasıl arttığını görmüyor mu Sayın Cumhurbaşkanı?

“APTAL OLMA” DİYEN TRUMP İLE BU NASIL İYİ GEÇİNMEK?

Cumhurbaşkanı, Trump’la çok iyi geçiniyorduk diyor. Allah aşkına, Trump dediğiniz kişi, kendinize saygınız yoksa Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamına saygı duyun, Trump size “Ahmak olma” diye mektup yazdı ya, bu nasıl iyi geçinmek? Biden’a da boyun eğiyorsunuz, bütün meseleniz bir telefon almaktı, “Ermeni soykırımı” konusunda boyun eğdiniz. Biden “Ermeni soykırımı”nı kabul etti, Cumhurbaşkanı sineye çekti hiç tepki vermedi. Bütün meselesi 14 Haziran’da Biden ile bir çay içmek. Bu kadar mı ucuz Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı, onuru?

'128 MİLYAR DOLAR’IN HESABINI SORACAĞIZ'

“128 milyar nerede?” sorusu sorulamazmış, nasıl sorulurmuş, Cumhurbaşkanı gazeteciler sanıyor bizi herhalde, biz hangi soru soracağımızı ondan talimat alacak değiliz. 128 milyar dolar nerede sorusu sorulacak, sorulmaya devam edecek. Şimdi de soracağız, iktidara gelirsek de soracağız, hep soracağız. Çünkü o tüyü bitmemiş yetimlerin malıdır. Siz bu sorudan kaçamayacaksınız. Anayasa’dan konuşuyorlar, 128 madde! Eğer bilinçli yaptıysa biri, size tuzak kurmuş Sayın Cumhurbaşkanı, 128’i yine önünüze koymuş. Bilinçli yapmadı da siz buna karar verdiyseniz siz de bilinçaltınızda 128 ile yaşamaya devam edeceksiniz. Hiç kurtuluş yok bu 128’den.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN