Davutoğlu'nun ardından eski AK Parti milletvekili Doç. Dr. İbrahim Turhan da istifa etti

Davutoğlu'nun ardından eski AK Parti milletvekili Doç. Dr. İbrahim Turhan da istifa etti

Davutoğlu'nun ardından AK Parti'den bir istifa haberi daha geldi. 25. ve 26. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Doç. Dr. İbrahim Turhan da partisinden istifa etti. Turhan istifa gerekçesini şu sözlerle anlattı: AK Parti yönetimi partiyi istişareye ve eleştiriye açık kurumsal bir siyasal yapı olarak değil, ancak bir nesil devam edecek aile şirketi olarak gördüğünü belli etmiş oldu.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından AK Parti'den bir istifa haberi daha geldi. 25. ve 26. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Doç. Dr. İbrahim Turhan da partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Turhan "AK Parti yönetimi partiyi istişareye ve eleştiriye açık kurumsal bir siyasal yapı olarak değil, ancak bir nesil devam edecek aile şirketi olarak gördüğünü belli etmiş oldu" sözleriye istifa ettiğini duyurdu.

19-09/13/ibrahim-turhan-1568375072.jpg

 

Eski AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de AK Parti'den istifa etti. Kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşım yapa Üstün "Kuruluşundan beri aziz milletimize hizmet etmek için içinde bulunduğum AK Parti’den Davutoğlu ile beraber bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ederim" ifadesini kullandı.

19-09/13/30-1568384449.jpg

DİYARBAKIR İL BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

AK Parti eski Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç da istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden kararını açıklayan Altaç, şunları kaydetti: "Demokrasinin temel ilkelerine aykırı yönetim anlayışı ile kuruluşunda yoksulluk, yasaklar ve yolsuzluğa karşı mücadele derken bugün 3Y bataklığını görmek istemeyen ve adaleti sadece kendisine tecelli eden anlayış nedeniyle AK Partiden istifa ettim."

19-09/13/aydin-altac.jpeg

NE OLMUŞTU?

Eski Başbakan ve AK Parti'nin ikinci Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin başlattığı ihraç süreciyle ilgili bugün basın toplantısı düzenmiş, Davutoğlu AK Parti'de siyaset yapma imkanı kalmadığını gerekçe göstererek istifa ettiğini açıklamıştı.

İhracı istenen diğer isimler eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, eski Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, eski İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı da partiden istifa etmişti.

Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı'nın AK Parti'den ihracı için süreç başlatılmış, savunma yapmaları için tebligat bu isimlere ulaştırılmıştı. Bu isimlerin kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na (MDK) sevk edilmesi kararı, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında oy birliğiyle alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN