Davutoğlu'nun il binası mühürlendi

Davutoğlu'nun il binası mühürlendi

Eski Başbakan Davutoğlu'nun kuracağı partinin İstanbul'daki merkezi olması beklenen bina Bahçelievler Belediyesi tarafından mühürlendi.

AK Parti’den istifa ederek yeni parti hazırlıklarına başlayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki çalışmalar için Bahçelievler'de E-5 üzerindeki Kadir Has AVM'nin bulunduğu binada bir ofis katı kiraladı. Daha önceden Kadir Has Üniversitesi tarafından kullınalan binanın, yeni kurulacak partinin İstanbul il başkanlığı binası olması bekleniyordu.

KASIM AYINDA PARTİNİN TABELASI ASILACAKTI

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, 1700 metrekarelik alana sahip olan ofis, partinin önemli merkezlerinden biri olacaktı. Partinin adının belirlenmesinin ardından Kasım ayında tabela asılması planlanan bina AK Partili Bahçelievler Belediyesi tarafından mühürlendi. Gerekçe olarak da, binada mal sahibi tarafından başlatılan 4 katta süren tadilat ve mimari tasarım çalışmalarının izinsiz olduğu öne sürüldü.

19-10/22/c-1571744284.jpg

Bina daha önceden Kadir Has Üniversitesi tarafından kullanılıyordu

MAL SAHİBİNE ZARAR GELMEMESİ İÇİN ANLAŞMA İPTAL EDİLDİ

AVM ve iş merkezi olarak faaliyette olan binanın imar barışından da yararlandığı yasal olarak hiçbir engelinin bulunmadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre yeni partinin İstanbul İl Başkanlığı olarak kullanılmak üzere belirlenen alternatifler arasında en güçlü aday olan binadan, yaşanan bu gelişme üzerine vazgeçildi. Mal sahibine zarar vermemek için kira anlaşmasının iptal edildiği ve yeni ofis arayışına başlandığı öğrenildi.

CHP'Lİ ATAMAN'DAN TEPKİ: DEMOKRASİYE ENGEL

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, yıllardır var olan binaya bugüne kadar hiçbir müdahale yapılmazken, bir katının Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı parti için kiralanmasının ardından AKP'li Bahçelievler Belediyesi tarafından mühürlenmesine tepki gösterdi. Ataman, “Bu bina mühürlendiyse Bahçelievler'de mühürlenmeyen bina kalmaz” dedi. Mühürlemenin tamamen kasıtlı bir işlem olduğuna dikkat çeken Ataman “Acaba kimler Bahçelievler Belediye Başkanı'na baskı kurdu? Kamu gücünü kullanarak bir partinin merkezi için kiralanmış bin binayı mühürlemek demokrasiyi engellemektir” diye tepki gösterdi.

“ENGEL OLANLAR YOL ARKADAŞLARI…”

Ataman şöyle devam etti:

“Bu yöntemi daha önce CHP ve İYİ Parti'ye karşı da kullandılar. Salonları vermediler, önceden kiraladığımız yerlerin anlaşmalarını iptal ettiler. Sonra da çıkıp demokrasi havarisi kesildiler. Türkiye Cumhuriyeti'ne başbakanlık yapmış Ahmet Davutoğlu İstanbul'da partisi için kiralık yer bulamıyor. Adımını attığı yerde, engellemeyle karşılaşıyor. Engel olanlar da yol arkadaşları. Kaldı ki Sütlüce'deki AKP İstanbul İl Başkanlığı binası, ‘İstanbul'a ihanet eden adamın' arsasına, Karaağaç Bektaşi Dergâhı'nın mezarlığının üzerine yapılmıştı. Bazı mezarlar gizlice taşınmıştı. Demokrasi adına çok kötü bir örnek. Kızdığında maliyeci gönder, olmadı belediye zabıtalarını gönder… Bu mu gelinen nokta?”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN