Dengir Mir Mehmet Fırat kimdir, neden öldü? Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti.

Dengir Mir Mehmet Fırat kimdir, neden öldü? Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti.

Gelen son dakika haberine göre; Dengir Mir Mehmet Fırat, hayatını kaybetti. AK Parti kurucularından ve HDP eski milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında yaşama veda etti. Peki Dengir Mir Mehmet Fırat kimdir, neden öldü? Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

Uzun süredir hastanede gördüğü tedavinin ardından akciğer kanserine yenik düşen Dengir Mir Mehmet Fırat’ın ölüm haberi, HDP İstanbul İl Örgütünün sosyal medya hesaplarından duyurulunca, Dengir Mir Mehmet Fırat kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? gibi sorular da sorgulanmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, usta siyasetçiyi Ankara’da AK Parti’nin MKYK toplantısının ardından ziyaret etmişti. İşte detaylar…

DENGİR MİR MEHMET FIRAT KİMDİR?

8 Ağustos 1943 yılında Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde dünyaya gelen Dengir Mir Mehmet Fırat, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti Kurucular Kurulu üyeleri arasında bulundu ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelikleri görevini yürüttü. Aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti'den 21'inci dönem Adıyaman, 22'nci dönem Mersin, 23'üncü dönem Adana milletvekilliği yaptı.

AK PARTİ’DEN İSTİFASI

8 Kasım 2008 yılında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ile beraber MYK ve MKYK üyeliklerinden istifa eden Dengir Mir Mehmet Fırat, 2011 seçimlerine dek milletvekilliği görevini ve partideki görevlerinden istifasına rağmen AK Parti üyeliği devam etti. 28 Temmuz 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen evvel partisinden ayrıldığını duyuran Dengir Mir Mehmet Fırat, 2015 genel seçimlerinde HDP'den 25'inci dönem Mersin milletvekili oldu. TBMM'nin 21'inci döneminde Meclis Adalet ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan Dengir Mir Mehmet Fırat, 21 ve 22'inci dönemde de Tunus Dostluk Grubu Başkanlığı görevinde bulundu. İyi seviyede İngilizce bilen Fırat, evli ve 2 çocuk babasıydı.

AK PARTİ KURUCULARINDAN FIRAT HAYATINI KAYBETTİ

AK Parti'nin kurucularından ve HDP'nin eski milletvekillerinden Dengir Mir Mehmet Fırat, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 76 yaşındaki Fırat, Ankara'daki Bayındır Hastanesinde hemen hemen 6 haftadır akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Gece yarısı hayatını kaybettiği haberi gelen Fırat'ın vefat haberini HDP Istanbul il Örgütü sosyal medya üzerinden paylaştı. Fırat'ın cenazesi ikindi namazını müteakip Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

19-07/12/firat-erdogan-lala_cover.jpg

SON ZİYARET ERDOĞAN'DAN

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin MKYK toplantısının ardından Fırat'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti. Ziyarette Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun da eşlik etmişti.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN