Deniz Yücel yeniden CHP İzmir İl Başkanlığı'na seçildi

Deniz Yücel yeniden CHP İzmir İl Başkanlığı'na seçildi

CHP İzmir Kongresi’nde, tek aday olan Deniz Yücel İl Başkanlığına yeniden seçildi.

CHP İzmir 37. Olağan Kongresi’nde tek aday olan Deniz Yücel yeniden İzmir İl Başkanı oldu. 655 delegenin, 611’inin oy kullandığı seçimlerde, Yücel 253 oyla il başkanlığına yeniden seçildi.

GÖREV TALEP EDİLMEZ VERİLİR

Sabaha karşı biten seçimler sonucunda teşekkür konuşması yapan Deniz Yücel, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İzmir’de CHP’yi iktidara taşıyacak yeni kadroları belirlediklerini söyleyen Yücel, şöyle konuştu:

“CHP’de her zaman demokrasiye yakışır bir şekilde kongrelerimiz yapılıyor. CHP, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ve liderliğinde Türkiye’yi yönetmeye hazır bir partidir. Geçtiğimiz hafta içinde 30 ilçe başkanımızın adaylığım konusunda ortak bir destek açıklaması olmuştu. Çok anlamlı ve önemli bir açıklamaydı. Hiç aday olacağımı söylemedim çünkü bu görevlere aday olunacağını düşünen bir kişi değilim. Bu görevler talep edilmez verilir. İlçe başkanlarımız görevi tarafıma tevdi etti, sorumluluktan kaçmayacağımı ifade ettim.”

ADAY KISMINI İŞARETLEMEYİ UNUTMUŞLAR

Seçime tek aday olarak girdiği için delegelerin büyük bölümünün il başkanlığı bölümünü işaretlemeyi unuttuklarını kaydeden Yücel, “İzmir gibi bir kentte bütün ilçe başkanları ile mutabakat sağlamak kolay değil. Kendilerini listede göremeyen arkadaşlarımız tepki koymuş olabilirler. Bunları anlayışla karşılıyoruz. Listeleri oluştururken, ilçe başkanları ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in görüşlerini alarak mümkün olduğunca listelere yansıttık.  Hiçbir kırgınlığımız olamaz, herkesi kucaklayarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İZMİR/ANKA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN