Denizli'de halk isyan etti: Misafir gelmesin diye dua ediyoruz

Denizli'de halk isyan etti: Misafir gelmesin diye dua ediyoruz

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı yaklaşık bin nüfuslu Kadıköy Mahallesi'nde yıllardır açık bir şekilde dereye akan kanalizasyon çevre halkı için tehlike oluşturuyor. Durumdan şikayetçi ve mağdur olan mahalle sakinler ise, "Biz misafir gelmesin diye dua ediyoruz" diyor.

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi'nde kanalizasyonun mahalle içinde kalan bazı kısımları kapalı sisteme çevrilip toprak altında kalırken, önemli bir kısmı ise halen bir dereden açık bir şekilde akmaya devam ediyor.

Mahalle sakinlerinin içme suyu olarak kullandığı çeşmelerin hemen yanı başından açık bir şekilde akan ve özellikle kötü kokuya neden olan kanalizasyonun çevresinde hayvanlar otluyor. Mahalleli kanalizasyonun bir an önce kapalı sisteme çevrilerek üstünün kapatılmasını istiyor.

Mahalle sakinlerinden Nurşen Uyanık, kötü kokudan bıktıklarını söyleyerek, "Leş gibi kokuyor, buna bir çare bulunmalı. Burası belki 10, belki 15 yıldır depo yapıldı yapılalı açıktan akıyor. Ben hayvanlarımı sürüyorum bu kanalizasyonun içinden bağ evine gidip geri geliyorum. Yine bunun içinden geliyorum mecburum buradan gitmeye çünkü başka yolum yok. Hasta oluruz diye korkuyoruz hayvanların sütünü içiyoruz. İnekler kanalizasyonun geçtiği yerin yanında yayılıyor" diye konuştu.

"MİSAFİR GELMESİN DİYE DUA EDİYORUZ"

Cennet Toker isimli mahalle sakini ise kötü kokudan dolayı özellikle samimi olmadıkları misafirlerinin köylerine ve evlerine gelmelerini istemediklerini söylerek şöyle devam etti:

"Hasta olmaktan korkuyoruz. Hayvanlarımız hasta oluyor özellikle hayvancılık burada çok olduğu için pislik zaten çok. Hayvanlarımız hasta oluyor özellikle dere boyunca gidip geliyorlar. Kanalizasyonun aktığı dere boyunca yaz evlerindeki insanlar baharda o derenin içinden gelip gidiyorlar. 

Biz misafir gelmesin diye dua ediyoruz. Özellikle çok tanımadığımız ve samimi olmadığımız misafirler gelmesin diye dua ediyoruz. Köyün içinden getiriyoruz çoğunu evin önüne oradan da geri götürüyoruz. Buradan göndermek istemiyoruz ama ana yolun kenarındaki koku çok fena. İster istemez baharda onu herkes çok kötü yaşıyor" diye konuştu.

EKİP GÖREVLEDİRİLDİ

Öte yandan, mahallenin sorumluluk alanı içerisinde olduğu Denizli Büyükşehir Belediyesi su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) yetkilileri ise bölgede gerekli incelemelerin yapılması için ekip görevlendirildiğini belirttiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN