Denizli'deki orman yangınını vatandaşlar söndürdü

Denizli'deki orman yangınını vatandaşlar söndürdü

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin ve vatandaşların çabalarıyla söndürüldü. Yaklaşık 1,5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangında, vatandaşların kazma, kürek ve su kovalarıyla söndürme çalışmasına yardımcı olması alevlerin büyümesinin önüne geçti.

Denizli Cankurtaran Mahallesi'nde bulunan Honaz Dağı Milli Parkı yakınlarındaki ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 7 arazöz, 60 orman işçisi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 15 yangın söndürme aracı sevk edildi. Yerleşim yerine yakın bir noktada çıkan yangında, dumanları fark eden vatandaşlar, yangın bölgesine akın etti. Vatandaşlar, ağaç dalları, kürek ve tırmıklarla söndürme çalışmalarına yardım etti.

Bazı vatandaşlar da su tankerleriyle bölgeye gidip kovalarla alevlere müdahale etti. Yangın yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı AK Parti'li Avni Örki de yangın bölgesine gidip inceleme yaptı. Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, yangında yaklaşık 1.5 hektarlık alanın zarar gördüğünü, alevleri büyümeden kontrol altına aldıklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN