Deprem çantası fiyatları | Deprem çantası nereden alınır? Deprem çantası için gerekenler

Deprem çantası fiyatları | Deprem çantası nereden alınır? Deprem çantası için gerekenler

Özellikle son zamanlarda yaşadığımız depremler, hepimizi korkuturken, depreme yönelik ve sonrası için önlemler almamız gerektiğini anlıyoruz. Bunun için deprem çantasının nereden alınacağı, fiyatları ve deprem çantası için gerekenler de internette en çok araştırılan konular arasında yer alıyor…

Deprem çantası içerisine konulacak yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaç olunacak araç gereçler de tespit edilerek bir çanta hazırlanmalı. Her aile bireyine ayrı bir çanta hazırlanılarak, bu çantalar evde hemen hemen her odaya konulmalı. Peki AKUT deprem çantası nereden alınır ve fiyatları nedir? İşte detaylar…

DEPREM ÇANTASINA KONULACAK ŞEYLER

Yaşanılan depremlerden sonra ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin yer aldığı bir Afet ve Acil Durum Çantanızın hazır ve kolay ulaşılabilecek bir yerde olması gerekir. Çanta, sorumlu olduğunuz kişi/kişiler (yaşlılar, bebekler, engelliler) ve varsa evcil hayvanlar için gereklidir.

Bir afet sonrası içecek, yiyecek ve acil ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz yerlere erişemeyebilirsiniz. Küçük bir şekilde yaralanmışsanız bunları kendiniz giderebilirsiniz. Bu durumlar için afet çantanızın içinde olması gerekenleri doğru tespit edip, çantanıza kolay erişebileceğiniz bir yerde muhafaza etmeniz önemlidir. Afet ve Acil Durum Çantası yalnızca evinizde, iş yerinizde değil okulunuzda, sınıfınızda da olması gerek.

20-01/23/deprem-cantasijpgg.jpg

GIDA

Vitamin ve karbonhidrat içeren, yüksek kalorili, su kaybını engelleyen ve dayanıklı (hemen bozulmayan) gıdalar (Kuru meyveler, konserve, meyve suyu, tahin–pekmez, vb.).

Her bir aile üyesine içme suyu alın.

GİYECEKLER

İç çamaşırı

Çorap

Yağmurluk

İklime uygun giysiler

ÖNEMLİ BELGE FOTOKOPİLERİ

Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.)

Tapu, sigorta, ruhsat belgeleri

Zorunlu Deprem Poliçesi

Diplomalar

Pasaport, banka cüzdanı vb.

Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.)

Deprem çantası nasıl hazırlanır İşte AFAD bilgisine göre deprem çantasında olması gereken eşyalar

DİĞER MALZEMELER

İlk yardım çantası

Uyku tulumu veya battaniye

Çakı, düdük, küçük makas

Kâğıt, kalem

Pilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayanıklı/uzun ömürlü pil seçilmeli)

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

HİJYEN MALZEMELERİ

Sabun ve Dezenfektanlar

Diş fırçası ve macunu

Islak mendil

Tuvalet kâğıdı

Hijyenik ped

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN