Dernek genel kurulları çevrimiçi yapılabilecek

Dernek genel kurulları çevrimiçi yapılabilecek

İçişleri Bakanlığı, dernek genel kurulları ve yönetim toplantılarının çevrimiçi yapılabileceğine dair yönetmelik değişikliğine gitti.

İçişleri Bakanlığı, Dernekler Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Buna göre fiziki ortamda yapılması zorunlu olan derneklerin genel ve şube kurulları çevrimiçi ortamda da yapılabilecek.

Pandemi dönemiyle birlikte birçok sivil toplum kuruluşu genel kurullarını ertelemiş veyahut devlet yetkilileri tarafından erteleme kararı alınmıştı. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı değişiklikle birlikte genel kurul ve yönetim kurulu toplantıları uzaktan yapılabilecek.

Mevcut yönetmeliğin, genel kurullara ilişkin 15. maddesine eklenen 'Genel kurul ve yönetim kurulu toplantıların elektronik ortamda yapılması' başlığı ile düzenlendi.

Buna göre dernekler genel kurul ve yönetim kurulu toplantılarını fiziki ortam yerine çevrimiçi ortamda yapabilecek. Bunun için Bakanlığa bağlı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün uygun gördüğü uygun sistemler kullanılacak.

Elektronik ortamda alınan yönetim kurulu kararları fiziksel ortamda tutulandan ayrı olarak tarih ve sıra sayısı ile elektronik ortamda saklanacak.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN