Ders kitaplarındaki kutup ayısı karikatürünü öğretmenler yırtacak

Ders kitaplarındaki kutup ayısı karikatürünü öğretmenler yırtacak

Karar'ın gündeme getirdiği, 6. sınır ders kitaplarında yaşanan kutup ayılı karikatürün ders kitaplarından henüz imha edilmediği, kitaplardaki sayfanın öğretmenler tarafından yırtıldıktan sonra dağıtılacağı öğrenildi. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, "Bu sayfanın imha edilmesi gerekiyor diye arkadaşlarımıza talimat gönderdik" dedi.

Gazete Habertürk'ün haberine göre; yeni müfredat ders kitapları yayımlandığında tartışılan konulardan biri de 6. Sınıf Türkçe Dersi Öğrenci Çalışma Kitabı’nda uygunsuz hareket yapan kutup ayısı karikatürü oldu.

SAYFALAR YIRTILARAK İMHA EDİLECEK

Karikatürist Selçuk Erdem’in kutup ayısının pençesi ile yaptığı uygunsuz karikatürün ders kitabına nasıl girdiği tartışılırken, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş karikatürün kitabın bir sayfasında bir milimetre civarında yer kapladığını söyleyerek, “Bu sayfanın imha edilmesi gerekiyor diye arkadaşlarımıza talimat gönderdik. Bütün il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz öğrencilere dağıtılmak üzere bekletilen Türkçe 6. Sınıf kitaplarından sayfa 13’ü imha etmiş durumdalar. Öğrencilerimizin eline gitmeyecek” dedi.

Kitapların okullara ulaşmasıyla “kutup ayılı” karikatürün olduğu sayfanın “imha” edilmediği ortaya çıktı. Okul yönetimleri kitaplardan bu sayfaları yırtma görevini öğretmenlere verdi. Öğretmenler öğrencilere dağıtmadan önce bu sayfaları yırtacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN