DEVA Partili Şahin: 'Kürt sorunu yok' demekle, o bölgeyi yok sayamayız

DEVA Partili Şahin: 'Kürt sorunu yok' demekle, o bölgeyi yok sayamayız

'Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz' açıklamasının ardından MHP'nin hedef aldığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na DEVA Partili İdris Şahin'den destek geldi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin; “Kürt sorunu yok’ demekle, o bölgeyi yok sayamayız. Bütün siyasi partiler Kürtlerden sorumludur. Kürt sorununu PKK’ya bağlamak son derece yanlıştır. Sorunların çözümünün adresi TBMM’dir. Diğer yollar ve yöntemler Türkiye’ye zarar verir” dedi.

Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni sistemde partili cumhurbaşkanı olacağını söylemediğini kaydederek “Değişim ve dönüşümün öncüsü DEVA Partisi. Çünkü ülkede değişimin ve dönüşümün zamanı geldi. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte farklı bir üslup ve tarza şahitlik ediyoruz.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gündeme gelmesi birilerinin başkanlık yapma arzusuydu. Şu ana devam eden sistem ucube bir yönetim sistemidir. Bunu halka dayattılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan göreve gelirken partili bir Cumhurbaşkanı olacağını halka söylememişti. ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ dedi. Vatandaşa anlatmadığı bir sistemi dayatıyor. Türkiye’de değişim hareketinin öncüsü DEVA Partisi olacaktır" ifadelerini kullandı.

'HDP'NİN VERDİĞİ YANIT CUMUHUR İTTİFAKI DİLİDİR'

Şahin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki duruşunu şahsım adına çok beğeniyorum" diyerek şu ifadeleri kullandı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na doğru bir adım attığı için teşekkür ediyoruz. 'Kürt sorunu yok' demekle o bölgeyi yok sayamayız. Biz ciddi anlamda bir Kürt sorunu olduğunu belirten bir partiyiz. Kılıçdaroğlu’nun yaklaşımı çok yerinde ama HDP’nin cevapları çok manidar. Türkiye’de siyaset yapılacak tek yer TBMM’dir. Kürtler, ne PKK ne de HDP’nin elinde vesayet altında kalamaz. Bütün siyasi partiler Kürtlerden sorumludur. Bir topluluğu yok sayarak o sorunu çözemezsiniz. HDP’nin verdiği yanıt Cumhur İttifakı dilidir. Cumhur İttifakı zamanında İmralı’dan mektup getirip okutmuştur. HDP’nin tutumu da benzerdir. Kürt sorununu PKK’ya bağlamak son derece yanlıştır. Sorunların çözümünün adresi TBMM’dir. Diğer yollar ve yöntemler ülkeye zarar verir.

'HİÇBİR PARTİNİN BAYRAĞI ALTINDA SEÇİME GİRMEK İSTEMİYORUZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki duruşunu şahsım adına çok beğeniyorum. DEVA Partisi olarak hiçbir partinin bayrağı altında seçimlere girmeyeceğiz. Biz Ali Babacan ve DEVA Partisi bayrağı altında seçime girmek istiyoruz. Öncelikli tercihimiz budur. Listelerimizi de cesur yürekli arkadaşlarımızdan oluşturacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN