Devlet kurumu yüzlerce personel alıyor: Başvuru şartları belli oldu

Devlet kurumu yüzlerce personel alıyor: Başvuru şartları belli oldu

Kamu iş ilanları 2022 yılında vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Özellikle işsizliğin yükseldiği bu yıl, devlet dairelerinde memur olmak için İŞKUR kamu personel alımı duyurularını yakından takip eden vatandaşlar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı iş ilanının detaylarını yakından inceliyor. İşte, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvuru şartları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün taşra hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere; 1'i büro personeli, 425'i tekniker olmak üzere 426 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

TAPU VE KADASTRO PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, başvurular 1 Aralık 2022 Perşembe gününden 11 Aralık 2022 Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü > Kariyer Kapısı > Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı'nın isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılacak.

Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

TAPU VE KADASTRO PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adayların KPSS puanı, eğitimi, mezun olduğu bölüm, askerlik, adli sicil kaydı ve kimliğine dair bilgiler başvuru esnasında e-Devlet üzerinden ilgili kurumların web servisleri aracılıyla temin ederek başvurular alınacağından adaylardan bu aşamada belge istenmeyecek.

Adaylar söz konu bilgilerinde hata mevcut ise başvuru yapmadan önce ilgili kurumlardan gerekli güncellemeleri yapacak.

Atanmaya hak kazanan adayların ibraz edecekleri belgeler ayrıca yayımlanacak.

TAPU VE KADASTRO İŞ İLANINA NASIL BAŞVURULUR?

Yurt içinde veya dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup, bu ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adaylar denklik gösterir belgelerini PDF ya da jpeg formatında sisteme yükleyecek.

Erkek adaylardan askerlik bilgilerinde hata olanlar herhangi bir askerlik şubesinden askerlik bilgilerini düzelttirdikten sonra başvuruda bulunacak.

TAPU VE KADASTRO İŞ İLANLARINA NASIL BAKILIR?

Adaylar başvuru değerlendirme sonuçları ile yerleştirme süreci ve sonuç bilgilerini Kariyer Kapısı ve Kamu İşe Alım Platformu üzerinden takip edebilecek, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

Adayların işlem süreci ve gelinen aşamalar ile ilgili Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün www.tkgm.gov.tr internet sitesinde yayımlanan duyuruları takip etmesi gerekiyor.

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ İLANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN