DGS ek tercih ne zaman? 2022 DGS ek yerleştirme var mı? ÖSYM'den DGS açıklaması bekleniyor

DGS ek tercih ne zaman? 2022 DGS ek yerleştirme var mı? ÖSYM'den DGS açıklaması bekleniyor

2022 DGS ek tercihler için gözler ÖSYM'ye çevrildi. DGS esas yerleştirme sonuçları 7 Eylül 2022 günü açıklanmıştı. DGS ile dolmayan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılması için ÖSYM'nin kararı bekleniyor. İşte, 2022 DGS ek tercih son durum...

2022 DGS ek yerleştirme tarihleri için ÖSYM'nin sınav takvimini sık sık kontrol eden lisans öğrencisi adayları, henüz bekledikleri haberi alamadı. Üniversitelerin önlisans (2 yıllık) bölümlerinden mezun olup lisans (4 yıllık) bölümlerinde eğitimlerine devam etmek isteyen öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) ter döktü.

2022 DGS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) katılan önlisans mezunu adayların, lisans bölümlerine yerleştirme işlemleri 7 Eylül 2022 tarihinde tamamlandı.

Boş kalan kontenjanlar için DGS ek yerleştirme yapılmasına henüz karar verilmedi. Geçen yıl DGS ek tercih işlemleri ekim ayının ortasında yapılmıştı. ÖSYM'nin 2022 DGS için ek yerleştirme kararı vermesi durumunda başvuru işlemleri yine ekim ayının ortasında alınabilir.

2022 DGS yerleştirme sonuçlarıyla herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar, boş kalan kontenjanlar için ÖSYM'ye başvuru yapabilecek.

2022 DGS KONTENJANLAR VE TABAN PUANLAR AÇIKLANDI MI?

DGS ek tercih boş kontenjan bilgileri henüz belli olmadı. Ek tercih kılavuzu ile boş kontenjanlar belirlenecek.

DGS sınav sonuçlarıyla başlayan tercih maratonu, bu yıl 14 Eylül 2022'de sona eren üniversite kayıtlarıyla tamamlandı.

Kayıt döneminde başvurularını üniversitelere yapmayanlardan oluşan boş kontenjanlar belirlendikten sonra lisans (4 yıllık) bölümlerine yerleşemeyen adaylar için ikinci bir şans niteliği taşıyan ek tercihler ÖSYM'nin yayımladığı ek tercih kılavuzu ile başlayacak.

Fakat 2022 DGS ek tercih tarihleri hakkında henüz ÖSYM'den bir açıklama gelmedi.

2022 DGS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar, DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

2022-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, DGS'ye girmiş ve DGS merkezi yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.

Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır.

Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak.

Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak.

Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunlu.

Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dahil) adaydan yerleştirme ücreti (30 TL) alınır.

Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecek.

Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecek.

2022 DGS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN