DGS ek tercih ne zaman başlayacak? Ek tercihler için geri sayım

DGS ek tercih ne zaman başlayacak? Ek tercihler için geri sayım

Binlerce aday DGS ek tercihlerin ne zaman başlayacağını soruşturuyor. Tercihlerin henüz ne zaman yapılacağı konusunda açıklama yapılmazken, konu ile ilgili bilgiler haberimizde yer alıyor...

Herhangi bir okula yerleşme şansı elde edemeyen adaylar 2 yıllık eğitimlerini lisans eğitime tamamlamak için ek yerleştirmeden faydalanmak istiyor. ÖSYM tarafından yürütülen DGS yerleştirme sonuçları 4 Eylül'de açıklanmıştı. Peki, DGS ek tercih ne zaman başlayacak? İşte konu ile ilgili detaylar… 

2019 DGS EK TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS tercih sonuçlarının ardından günler geçti. Binlerce lisans adayı boş kalan 30 bin 303 kontenjan için ikinci bir tercihte bulunacak.

DGS ek yerleştirme konusunda ÖSYM'den herhangi bir açıklama yapılmadı. 2018 yılında ek tercihler, sonuçlardan 1 ay sonra başlamıştı. Bu bilgiler ışığında DGS ek tercihlerinin en geç 4 Ekim'de başlayacağı söylenebilir.

DGS İLE İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

KAYITLAR İLE İLGİLİ BİLGİLER 

Sonuçlar açıklanır açıklanmaz adayların sonuç belgelerinde bildirecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kaydolmaları gerekir. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

19-09/27/dgs.jpg

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (20,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN