DGS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş

DGS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş

Pazartesi itibarıyla son bulan tercih döneminin ardından DGS ek tercih yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusu merak ediliyor. Bunun için ÖSYM’den gelebilecek her türlü son dakika açıklamayı takip eden adaylar, DGS ek yerleştirme sonuçları ile ilgili bilgileri kontrol ediyor…

DGS ek yerleştirme başvurularının tamamlanmasının ardından adaylar, ÖSYM tarafından yapılacak son dakika açıklamayı bekliyor. Burada DGS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorgulayanlar haberimize bakabilir…

EK TERCİHLER NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek tercih işlemleri, 7 Ekim Pazartesi günü tamamlanmıştı. Geçen sene 7-14 Eylül tarihleri arasında alınan DGS ek tercihleri 20 Eylül’de erişime açılmıştı. Bu bilgilere bakıldığında, bu sene DGS ek tercih sonuçlarının 13-14 Ekim tarihlerinde açıklanacağı bekleniyor.

19-10/09/dgsjpgg.jpg

KAYITLAR NE ZAMAN?

Sonuçların düşünülen tarihlerinde açıklanması durumunda, okul kayıtlarının da 14 Ekim Pazartesi gününden itibaren alınabileceği düşünülüyor.

GEÇEN SENE 94 BİN ADAY YERLEŞMİŞTİ

DGS ek tercih sonuçlarına göre geçen sene 180 bin 717 aday tercih yapmış, 94 bin 388 aday bir programa yerleşmişti. 35 bin 746 kişilik kontenjan da boş kalmıştı.

20 bin 86 aday örgün eğitime dâhil olurken, 94 bin 388 adaydan 65 bin 832'si ise açıköğretim programlarına yerleşmişti. 35 bin 746 kişilik boş kontenjanın 33 bin 818'ini de açıköğretim programları oluşturdu.

GEÇEN SENENİN TAVAN VE TABAN PUANLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN