DGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? İşte ÖSYM takvimi

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? İşte ÖSYM takvimi

ÖSYM tarafından düzenlenen; meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans (2 yıllık) programları mezunlarının lisans (4 yıllık) öğrenimine geçişi için gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 13 Ağustos 2021 Cuma günü açıklanacak. İşte, DGS sonucu sorgulama ekranı...

2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıllık bölümlerde sürdürmek isteyen öğrencilerin katılım sağladığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 11 Temmuz 2021 Pazar günü gerçekleşti. Yüz binlerce önlisans mezununun girdiği sınavından DGS sınav sonuç tarihi için gözler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) çevrildi.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları ÖSYM tarafından 13 Ağustos 2021 Cuma günü ilan edilecek ve ardından tercih işlemleri başlayacak. DGS 2021 sonuçları sadece 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenebilecek.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek ve internet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Adaylar DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerini yapabilecek. DGS 2021 tercihlerinin ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı.

Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

b) Önlisans başarı puanı

c) 2021-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacak.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere 'Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi' işlemini hizmete sunuyor. Bu amaçla kullanılmak üzere sınav sonuç belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir 'sonuç belgesi kontrol kodu' basılıyor.

Söz konusu işleme sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılabilir.

2021 DGS SINAV SONUCU SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN