DGS tercih kılavuzu indir | DGS tercihleri ne zaman?

DGS tercih kılavuzu indir | DGS tercihleri ne zaman?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemleri internette araştırılmaya başlandı. Bunun için DGS tercih kılavuzunu indirmek isteyen adaylar, kılavuzun ne zaman açıklanacağını da sorguluyor. Tüm bu gelişmeler ise karar.com’da yer alıyor…

30 Haziran 2019’da yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için tercih işlemleri adaylar tarafından bekleniyor. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte 2 yıllık ön lisans bölümlerinin ardından lisans eğitimine tabi tutulacak adaylar, DGS tercihlerinin ne zaman başlayacağını araştırıyor. İşte detaylar…

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Bir önceki sene DGS sonuçları 16 Ağustos 2018 tarihinde açıklanmış, tercih süreci de 6 Eylül tarihi itibarıyla başlamıştı. Bu süreye bakıldığında 2019 DGS tercihlerinin en geç bu hafta içinde başlatılması öngörülüyor.

19-08/15/dgsjpgg.jpg

DGS’YE KİMLER GİREBİLİR?

DGS sınavına, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvuru yapabilir. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet koşullarını yerine getiren adaylar da sınava başvuruda bulunabilir.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000'den beri meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınava verilen addır. 2019 yılı DGS sınavı 30 Haziran 2019 tarihinde düzenlendi ve sonuçlar da 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklandı. DGS başvuruları 26 Nisan ve 8 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılmıştı. DGS geç başvuru tarihi 21 Mayıs 2019 saat 23:59 olarak uygulanmıştı. DGS sınavında öğrencilere yönelik sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulandı ve her test 120 sorudan oluştu. Sınav 150 dakika sürdü. Sınav saati, kılavuz içerisinde açıklandı. Sınavda 15 dakika kuralı uygulandı.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN