Dikkat! Kırkikindi yağışları geliyor: 4-5 gün sürecek

Dikkat! Kırkikindi yağışları geliyor: 4-5 gün sürecek

Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre gök gürültülü sağanak yağış ve toz taşınımı sürüyor. Çarşamba gününden itibaren İç Anadolu başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde kırkikindi yağmurlarının etkili olması bekleniyor. Kırkikindi yağışlarının 4-5 gün boyunca süreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre 4-5 gün boyunca sürecek kırkikindi yağmurları geliyor. Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun batısı, Burdur, Isparta çevreleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği belirtilirken Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı devam ediyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KIRKİKİNDİ YAĞMURLARI BAŞLIYOR!

Çarşamba gününden itibaren İç Anadolu başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde kırkikindi yağmurları bekleniyor. Havaforum’un duyurduğuna göre; kırkikindi yağmurlarının 4-5 gün süreceği tahmin ediliyor. Kırkikindi yağmurları, Anadolu’da yaz veya kış başlarında genelde öğleden sonra ikindi saatlerinde görülen konveksiyonel yağışlara halk arasında verilen isim olarak biliniyor. Bu yağışlar genelde ikindi vakti başladığı için bu ismi almıştır.

SAĞANAK YAĞIŞ VE TOZ TAŞINIMI DEVAM EDİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Afyonkarahisar, Karabük ve Sivas çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkların ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

1.png2.png3.png4.png5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN