Dışişleri Bakanlığı'ndan Trump-Kim zirvesine ilk yorum: Memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı'ndan Trump-Kim zirvesine ilk yorum: Memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Kuzey Kore arasında yeni ilişkilerin tesis edilmesi ve Yarımada’nın nükleer silahlardan arındırılması konularında varılan mutabakatı memnuniyetle karşılandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "ABD ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) liderlerinin 12 Haziran 2018 tarihinde Singapur’da yayınladıkları Ortak Deklarasyon ile Kore Yarımadası’nda kalıcı barışın inşa edilmesi, ABD ve KDHC arasında yeni ilişkilerin tesis edilmesi ve Yarımadanın nükleer silahlardan arındırılması konularında varılan mutabakatı memnuniyetle karşılıyoruz" denildi.

Açıklamada, "Bu yılın başından itibaren devam eden Kore Yarımadası ile ilgili diplomasi sürecinde bir dönüm noktası niteliği taşıyan Singapur Zirvesi’nde alınan kararları ve ortaya konulan taahhütleri olumlu karşılıyoruz. Geçtiğimiz Nisan ayında Güney ve Kuzey Kore liderlerinin kapsamlı barış konusunda sağladıkları uzlaşmanın ardından bu defa ABD ve KDHC liderlerinin sergiledikleri siyasi irade ile oluşan tarihi fırsatın, atılacak olumlu adımlarla sürdürülmesi bölge ve dünya barışı bakımından önem taşıyacaktır.

Türkiye, tarihi bağlara sahip olduğu Kore Yarımadası’nda istikrar ve barışın tesisini amaçlayan çabaları desteklemeye devam edecektir" ifadesi kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN