Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Aile müessesi ciddi tehlikeyle karşı karşıya

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Aile müessesi ciddi tehlikeyle karşı karşıya

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Rusya'da Moskova Merkez Camii’nde cuma hutbesi irad etti. Erbaş, burada yaptığı konuşmada, "Aile müessesesi bugün küresel düzeyde ciddi tehdit ve tehlikelerle karşı karşıyadır. Algı operasyonlarıyla insanın selim fıtratına aykırı durum ve tutumların propagandası yapılmakta; ailevi değerleri örseleyen ve aile kurumunu sarsan pek çok yıkıcı etken zihinleri kuşatmaktadır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Rusya’da Moskova Merkez Camii’nde ezan okudu, hutbe irat etti ve cuma namazı kıldırdı. Kazan, Grozni, Sibirya, Mahaçkale, Bakü, Buhara, Bişkek, Duşanbe ve birçok şehirden Müslümanlarla Moskova’daki camide bir araya geldiklerini söyleyen Erbaş, Türkiye’den Moskova’da yaşayan Müslümanlara sevgi ve muhabbet yüklü selam getirdiğini ifade etti.

İdil Bulgar Devleti Hükümdarı Almış Han’ın bin 100 yıl önce Abbasi Halifesi Muktedir Billah’a elçi gönderip, kendilerine İslam’ı öğretecek hocalar ve cami yapacak mimarlar talep ettiğini anlatan Erbaş, heyetin Bulgar’a ulaşmasıyla bugün Rusya’nın bulunduğu coğrafyanın İslam ile kucaklaştığını belirtti. Erbaş, İdil Bulgar Devleti’nin İslam’ı devlet dini olarak kabul eden ilk Türk devleti olduğunu ve böylece sahabelerin medfun olduğu Derbent’te tutuşan İslam meşalesinin tüm kıtayı aydınlattığını söyledi.

Erbaş, o tarihten bugüne kadar bu coğrafyanın İslam medeniyetinin her alanında en güzel örneklere ev sahipliği yaptığını anlatarak, "Bugün de bu coğrafyanın, sayıları 25 milyonu aşan mümin yürekleri, samimiyeti, asaleti, iyilik mücadelesi, sabrı ve fedakarlığı ile insanlığa örnek olmakta, İslam ümmeti için önemini korumaktadır" dedi.

"İSLAM, İNSANLARA İYİLİK YOLLARINI GÖSTEREN DOSDOĞRU YOLDUR"

İslam'ın hak ve hakikat, fıtrat ve hayat dini olduğunu; gittiği her yeri güzelleştirdiğini belirten Erbaş, "İslam, adalet ve rahmet, şefkat ve merhamet, esenlik ve selamet, huzur ve güven dinidir. İslam, ilim ve hikmet, irfan ve medeniyet dinidir. İslam, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran, onlara iyilik yollarını gösteren dosdoğru yoldur, sırat-ı müstakimdir" ifadelerini kullandı.

İslam dininin toplumun bütün fertleriyle iyilik ve adalet esasına dayalı ilişkiler kurmayı emrettiğini, barış ve esenlik içinde yaşamayı tavsiye ettiğini söyleyen Erbaş, “Şüphesiz en önemli sorumluluk alanlarımızdan biri de ailemizdir. Zira aile, insanın fıtratının, şerefinin ve neslinin korunması noktasında vazgeçilmez bir kurumdur, bir hayat ve ahlak mektebidir. Ferdi ve içtimai huzurun gerçekleşmesi, ancak sağlam temellere dayanan aile kurumuyla mümkündür” dedi.

"AİLE MÜESSESİ CİDDİ TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYA"

Aile müessesesinin günümüzde küresel düzeyde ciddi tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Erbaş, "Algı operasyonlarıyla insanın selim fıtratına aykırı durum ve tutumların propagandası yapılmakta; ailevi değerleri örseleyen ve aile kurumunu sarsan pek çok yıkıcı etken zihinleri kuşatmaktadır. Bu itibarla, aileyi tehdit eden her türlü anlayış, düşünce, akım ve sapkınlıklar karşısında sağlam bir duruş sergilemek, aile yapımızı tehdit eden zararlı akımlara karşı beraberce tedbirler almak, inancımızın bizlere yüklediği hayati bir mesuliyettir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN