Diyanet İşleri Başkanlığı personel alım ilanı başvuru şartları neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alım ilanı başvuru şartları neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alım ilanı açtı. Çeşitli birimlerde görevlendirmek üzere 9 bin 500 kişiyi bünyesine katacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı başvuru şartları nedir? Diyanet 2019 yılında 3 bin Kur'an kursu öğreticisi, 6 bin imam-hatip ve 500 müezzin kayyım pozisyonları olmak üzere toplamda 9 bin 500 kişi istihdam edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı başvuru şartları ve başvuru tarihleri haberimizde.

Diyanet 9 bin 500 personel alacak. Diyanet'e başvuru şartları neler? Kimler Diyanet İşleri Başkanlığı ilanına başvurabilir? Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuruları için süreç başladı. 3 bin Kur'an kursu öğreticisi, 6 bin imam-hatip ve 500 müezzin kayyım pozisyonları olmak üzere toplamda 9 bin 500 kişi Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde istihdam edilecek. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI VE BAŞVURU TARİHLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı resmi siteisnde personel alım ilanı yayınlandı. Birçok kişi ilana başvuru şartlarıı ve ilan başvuru tarihlerini araştırıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuruları 7- 15 Şubat tarihleri arasında alınacak. Belirtilen şartları taşıyan adaylar, https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden sınav başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli (KKÖ, İ-H, M-K) Alımı (SÖZPER-2019-I) sınav başvuru formunu dolduracaklar. 

Başvuru formunu dolduran adaylar, sınav başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne 07/02/2019–15/02/2019 tarihlerinde saat 08:30-16:30 arası şahsen müracaat edeceklerdir.

Adaylardan istenen belgeleri getirmeleri halinde, yurtdışından veya askerlik görevini yerine getirmekte olanlardan sınava başvuracak adaylar adına üçüncü şahıslar başvuru işlemini yapabileceklerdir. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuru şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak,
2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,
3. Unvan gruplarına göre; İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak, (Müezzin-kayyım unvanına başvuracak lise mezunları için hafızlık belgesine sahip olmak)
4. 2018 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; önlisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak,
5. Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak.
6. Kur’an kursu öğreticiliği için bayan olmak,
7. Hafız olmak (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için),
8. Halen Başkanlığımız teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak,
Her aday sadece bir unvan grubu için sınava müracaat edebilecektir.
Sözleşmeli bir pozisyonda görev yapmakta iken, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

İL MÜFTÜLÜĞÜ SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı bir duyuru ile İlçe Müftlüğü sözlü sınav sonuçlarının açıklandığını ilan etti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen İlçe Müftülüğü Sözlü Sınavlarına ilişkin sonuçlar ilan edildi. Kurumun resmi web sayfası üzerinden yapılan açıklamada, sözlü sınavlara katılan adayların sözlü sınav sonuçlarına Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sonuç açıklama sayfası üzerinden erişim sağlayabilecekleri bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru metni ve detaylarını Kamu İlanları olarak sizlere aşağıda aktarıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın söz konusu sınav sonuçlarına dair yapmış olduğu bilgilendirme açıklamasında ayrıca sözlü sınav sonucu başarılı olan adayların yapacakları işlemlerin süreçlerine dair de bilgiler verildi.

''2018 Yılı İlçe Müftülüğü (Sözlü) Sınavı'na (2018-II) katılan adaylar sınav sonuçlarını kullanıcı hesapları vasıtasıyla https://dibbys.diyanet.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir. Tercih işlemleri 11/02/2019 tarihinde başlayacaktır. Atama ve tercih işlemlerine ilişkin diğer hususlar Başkanlığımız Atama I Daire Başkanlığı tarafından daha sonra ilan edilecektir. İlgililere duyurulur.''

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alım ilanı açtı. Çeşitli birimlerde görevlendirmek üzere 9 bin 500 kişiyi bünyesine katacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı başvuru şartları nedir? Diyanet 2019 yılında 3 bin Kur'an kursu öğreticisi, 6 bin imam-hatip ve 500 müezzin kayyım pozisyonları olmak üzere toplamda 9 bin 500 kişi istihdam edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı başvuru şartları ve başvuru tarihleri haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN