Diyanetten din istismarına karşı 1 milyon kitap

Diyanetten din istismarına karşı 1 milyon kitap

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, katıldığı bir konferansta Türkiye Diyanet Vakfı’nın 145 ülkeye kurban ulaştırdığını söyledi. Erbaş ayrıca Diyanetin din istismarı ile mücadele etmek için 1 milyon kitap bastığını da belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Sebahattin Zaim Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Bilgiden Bilince’ isimli konferansa katıldı. Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, akademisyen ve öğrencilerin yer aldığı konferansta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaklaşık 1 saatlik bir konuşma yaptı.

145 ÜLKEYE KURBAN ULAŞTIRDIK

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye olarak yardıma muhtaç olan ülkelere olan yardımlardan da bahsetti. Sadece Diyanet olarak 145 ülkeye kurban ulaştırdıklarını ifade eden Erbaş, “Bir yerde açlık, yokluk varsa mezhebine inancına bakmadan oraya el uzatmak gerekiyor. Onun için bugün her yerde olmaya çalışıyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı olarak biz 145 ülkeye kurban ulaştırdık bu sene.” dedi.

DİN İSTİSMARINA KARŞI 1 MİLYON KİTAP

Diyanet İşleri Başkanlığı son zamanlarda artan din istismarına karşı da bir seferberlik başlattı. Basılan kitaplarla birlikte din istismarı ile mücadeleyi anlatan seferberlik hakkında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “DEAŞ ve benzeri örgütler kurulduktan sonra gayrimüslimler içerisinde Müslüman olanların sayısı hızla azalmaya başlamış. Neden? Çünkü korkutuluyor, bilinçli yapılıyor bunlar. O yüzden biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak din istismarı ile mücadele seferberliği başlattık. 1 milyon adet din istismarı ile ilgili mücadeleyi anlatan kitap bastırdık dağıtıyoruz.” dedi.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN