Diyanet'ten Kanal İstanbul açıklaması: Kooperatiften haberimiz yok

Diyanet'ten Kanal İstanbul açıklaması: Kooperatiften haberimiz yok

Kanal İstanbul projesi çevresinde konut yapmak için Diyanet çalışanlarının kooperatif kurduğu yönündeki iddialara Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, Diyanet tarafından böyle bir yapılaşmanın sağlanmadığı ve bilgileri dahilinde olmadığı kaydedildi.

Bu yıl içerisinde ilk kazmanın vurulacağını açıklandığı Kanal İstanbul projesinin çevresinde konut yapmak için Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı çalışanlar önce 2016 yılında 'Sınırlı Sorumlu Kanal İstanbul Konut Yapı Kooperatifi' isimli bir yapı kurdu. İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı olan kooperatif daha sonra isim değişikliğine gitti.

ANKA'nın haberine göre, şirket 2017'de 'Sınırlı Sorumlu Kanal İstanbul 2023 Konut Yapı Kooperatifi' adını aldı. İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bulunan kooperatifin yönetiminde Osman Önal, Ali Kiriş ve Veysel Çavuş bulunuyordu. Bu isimlerden Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinden imam Osman Önal adı değiştirilen kooperatif yönetiminden ayrıldı.

Türk Diyanet Sen  İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Taşçı kooperatifin yönetiminde bulunan isimlerden biri olarak görevine devam ediyor.

Kooperatifin tanıtım bilgisinde ise "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli kademelerinde görev yapan din görevlilerince kurulmuş olan Kanal İstanbul Yapı Kooperatifi birikimleri değerlendirmek isteyenler için güvenilir bir yatırım kapısı olmuş ve olmaya da devam etmektedir" ifade yer alıyor. 

DİYANET 'HABERİMİZ YOK' DEDİ

KARAR'a konuşan Diyanet İşleri Basın Müşavirliği yetkilisi söz konusu kooperatifin Diyanet tarafından kurulmadığını, böyle bir oluşumdan haberdar olunmadığını kaydetti.

Kooperatifin kurucu isimlerinde kendileri ile alakalı olmayan kişilerin de olduğunu kaydeden yetkili isimlerin araştırılacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN