Diyanet'ten 'Yemen'e Sessiz Kalma' kampanyası

Diyanet'ten 'Yemen'e Sessiz Kalma' kampanyası

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Vakfı, Yemen için 'Yemen'e Sessiz Kalma' adıyla yardım kampanyası başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ''İnsanlık vicdan sınavını bu kez de Yemen’de kaybediyor'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Vakfı, her zaman olduğu gibi yine zulme maruz kalan insanların yardımına koştu. Yemen'de zulme uğrayan insanların sessiz çığlığına duyarsız kalmayan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Vakfı, 'Yemen'e Sessiz Kalma' isimli yardım kampanyası başlattı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlaya yardım kampanyası tanıtım toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ''İnsanlığın zor süreçlerden ve çetin sınavlardan geçtiği bir çağda yaşıyoruz. İslam coğrafyasının neredeyse her yerinde, acı, gözyaşı ve hüzün var. Kurduğu medeniyetlerde uyguladığı ahlak ve adaletle asırlarca insanlığın sığınağı olmuş ve bugün hakkı, hakikati, adalet ve merhameti, iyilik ve güzel ahlakı yeryüzüne tanıtmak ve temsil etmekle mükellef bir ümmetin mensuplarının hali içler acısıdır'' ifadelerini kullandı.

'İNSANLIK BU KEZ DE YEMEN'DE KAYBEDİYOR'

''Mazlum ve mağdurların umut bağladığı bir medeniyetin ve ülkenin mensupları olarak yükümüz daha da ağırlaşmaktadır'' diyen Erbaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Elbette İslam coğrafyasında yaşanan sorunların, acıların, küresel müdahalelerle ve emperyalizmle, uluslararası faktörlerin sömürgeci politikalarıyla ilgili boyutunun varlığı inkar edilemez. Ancak bu durum, sorunlarımızı tamamen harici unsurlara indirgeyerek, sorumluluklarımızı ve hatalarımızı görmezden gelmeye mazeret olamaz. Kabul edelim ki bizim ümmet olarak maalesef çok ciddi hatalarımız ve zaaflarımız var. Asırlardır bir sekinet yurdu olan bu coğrafya nasıl oldu da acı ve gözyaşı diyarı haline geldi? Irk, mezhep ve meşrep kavgalarının bir tuzak olduğunun, esasında hepimizi vurduğunun idrak edilmesi için daha ne kadar acı yaşayacağız?

Yaşanan dramı anlatmaya kelimelerin kifayet etmediği yer Yemen. İnsanlık vicdan sınavını bu kez de Yemen’de kaybediyor. İslam dünyası, akıl, iz’an, feraset, basiret ve kardeşlik sınavını bu kez de Yemen’de kaybediyor. Bütün bunların neticesinde Allah’a ve ahiret gününe iman eden insanlar olarak her geçen gün sorumluluğumuz daha da artmaktadır. Mazlum ve mağdurların umut bağladığı bir medeniyetin ve ülkenin mensupları olarak yükümüz daha da ağırlaşmaktadır. Bugün dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdur insanlar, umudunu bu topraklara, bu ülkeye, Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Türkiye Diyanet Vakfına bağlamış durumdadır. Kafkaslar'dan Asya’daki Türk Cumhuriyetlerine, Balkanlar’daki evlad-ı fatihandan Uzak Doğu’ya, Afrika’dan Latin Amerika’ya mazlum, yoksul, sahipsiz milyonlarca insan bizi, ülkemizi bir umut hatta son umut olarak görmektedir. Zira bugün ülkemiz farklı kıtalarda yaşanan trajedilere, bütün uluslararası platformlarda ve küresel boyutta dikkat çeken, itiraz eden, mazlumların sesi ve sözcüsü bir ülke olmuştur."

KAMPANYA DETAYLARI

Vatandaşların kampanyalarla ilgili detaylı bilgiye “www.tdv.org” resmi web sitesinden veya 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezinden ulaşabileceklerini kaydeden Erbaş, ''Yardım faaliyetlerimizi daha kapsamlı hale getirmek ve en ileri düzeye taşımak için, “'Yemen'e Sessiz Kalma' başlığıyla yeni bir kampanya başlatıyoruz. Milletimizi hep beraber daha güçlü şekilde, insanlığın vicdan yükünü taşıma seferberliğine davet ediyoruz. Kardeşlerimize yardım elini uzatmak isteyen vatandaşlarımız, bagis.tdv.org adresinden online bağış yapabilir, cep telefonlarından da 'YEMEN' yazıp 5601'e kısa mesaj göndererek 10 TL bağışta bulunabilirler. Ayrıca vakfımızın banka hesap numaralarına yapacakları bağışlarda açıklama kısmına 'YEMEN' yazarak bu kardeşlik seferberliğine katılabilirler. Vatandaşlarımız kampanyalarla ilgili detaylı bilgiye 'www.tdv.org' resmi web sitemizden veya 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezimizden ulaşabilirler. Her zaman bizlere destek ve teveccühlerini esirgemeyen kadirşinas milletimize gönülden teşekkür ediyoruz. Tarih boyunca mazlumların yanında olan milletimiz kuşkusuz Yemen’in çığlığına da sessiz kalmayacaktır'' diye konuştu.

ANKARA/İHA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN