Diyarbakır Belediye Başkanı hangi partiden? Hasan Basri Güzeloğlu kimdir?

Diyarbakır Belediye Başkanı hangi partiden? Hasan Basri Güzeloğlu kimdir?

Diyarbakır Belediye Başkanı hangi partiden? Hasan Basri Güzeloğlu kimdir? Diyarbakır Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı terör soruşturması nedeniyle görevden alındı. Mızraklı'nın yerine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu atandı. İşte detaylar...

Diyarbakır Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı hakkında terör suçundan soruşturma olması nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı. Kararın ardından Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu kayyum olarak atandı.

DİYARBAKIR BELEDİYE BAŞKANI HANGİ PARTİDEN?

Adnan Selçuk Mızraklı HDP'den Diyarbakır Belediye Başkanlığı için aday olmuş ve yüzde 63 ile seçilmişti.

HASAN BASRİ GÜZELOĞLU KİMDİR?

Hasan Basri Güzeloğlu, 22 Eylül 1964'te Ankara'da doğdu. 4 Temmuz 1985'te A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden birincilikle mezun oldu. 1985'te açılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını da birincilikle kazandı ve Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi.

Şanlıurfa-Siverek ve Kütahya-Simav İlçeleri Kaymakam Vekilliği yapan Güzeloğlu, 1989 yılı Haziran ayında İçişleri Bakanlığında 74. Dönem Kaymakamlık Kursunu ikincilikle bitirerek tercihi ile Kahramanmaraş İli Türkoğlu İlçesine atandı. Sonra sırası ile Elazığ İli Baskil İlçesi, Bitlis İli Güroymak İlçesi, Niğde İli Ulukışla İlçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.

10 Eylül 1997'de İçişleri Bakanlığı tarafından başarısı doğrultusunda sınıf yükseltilerek İzmir İli Menderes İlçesi Kaymakamlığı görevine atandı.

MARDİN VE VAN BELEDİYELERİNE DE OPERASYON

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, haklarında terör suçlarından soruşturma bulunan Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının yerine yeni görevlendirme yapıldı. Bu kapsamda, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevlerinden uzaklaştırıldı. Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van'a Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

 19-08/19/hdpli-belediye-baskanlari.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN