Diyarbakır'da işe gitmediği tespit edilen Lisa Çalan'ın sözleşmesi yenilenmedi

Diyarbakır'da işe gitmediği tespit edilen Lisa Çalan'ın sözleşmesi yenilenmedi

DEAŞ'ın HDP mitingine düzenlediği terör saldırısında iki bacağını kaybeden Lisa Çalan'ın, çalıştığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden işten çıkarılması ilgili konuşan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan Vekili, Çalan'ın mazeretsiz olarak mesaiye gelmediğinin tespit edilmesi üzerine sözleşmesinin uzatılmamasına karar verildiğini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan Vekili Akın Erim, DEAŞ'ın HDP mitingine düzenlediği saldırıda yaralanan ve terör mağduru kontenjanından belediyeye yerleştirilen ancak mazeretsiz şekilde işe gitmediği tespit edilen Lisa Çalan'ın görevine son verilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, uygulamanın yasal ve hukuki olduğunu, şahsa bağlı bir durum ve farklılık arz etmediğini belirtti.

"HABERLER KAMUOYUNU YANILTMAYA YÖNELİKTİR"

Erim, bir takım haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında, "Patlamada iki bacağını kaybeden Lisa Çalan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından işten atıldı" başlığıyla yer alan haberde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde sözleşmeli memur olarak çalışan Lisa Çalan'ın işine son verildiği yönünde, kamuoyunu yanıltmaya ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik bilgilere yer verildiğini söyledi.

İŞE GELMEYENLER HAKKINDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Lisa Çalan'ın, 2 Eylül-16 Ekim 2019 tarihleri arasında 45 gün kesintisiz ve mazeretsiz olarak işe gelmediğini ve bunun, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından tespit edildiğini ifade eden Erim, Çalan ve aynı durumda olan 3 personel hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını aktardı.

20-01/08/690x390cc-dyb-08-01-2020-dbb-lisa-calan-aciklama.JPG
Lisa Çalan

SÖZLEŞMESİ YENİLENMEDİ

Erim, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun ek geçici 13. ve 16. maddeleri kapsamında yapılmış olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanatçılarına ilişkin hizmet sözleşmesinin disiplin hükümlerini içeren; 56. maddenin temelli çıkarılma başlıklı E fıkrasında geçen 'tiyatrodaki görevine mazeretsiz ve kesintisiz 10 gün gelmemek', 57. maddenin, 'izinsiz ve mazeretsiz olarak kesintisiz 6 gün göreve gelmeyen sanatçıların sözleşmesi res'en feshedilir' hükümleri uyarınca, Lisa Çalan'ın 31 Aralık 2019 tarihinde sona eren sözleşmesinin yenilenmediğini aktardı.

"ŞAHSA ÖZEL UYGULAMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

"Uygulama yasal ve hukuki olup şahsa bağlı bir durum ve farklılık arz etmemektedir. Aynı tespit doğrultusunda 3 personelin daha 31 Aralık 2019'da sona eren sözleşmeleri yenilenmemiştir. Kamu görevini ifa eden tüm kamu çalışanlarının, yasal ve yönetsel sorumluluklarını tam ve eksiksiz olarak yerine getirmeleri zorunludur" diyen Erim, şahsa bağlı uygulama farklılıklarının söz konusu olmadığını kaydetti.

İŞE GİTMEDİĞİ TESPİT EDİLDİ

HDP'nin 5 Haziran 2015'te Diyarbakır'daki mitinginde düzenlenen saldırıda yaralandıktan sonra terör mağduru kontenjanından belediyeye yerleştirilen Lisa Çalan'ın uzun süre mazeretsiz şekilde işe gitmeden maaş aldığı tespit edilerek görevine son verilmişti.

DİYARBAKIR/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN