DP'li Enginyurt, AK Parti'ye ateş püskürdü: Bay Kemal kadar başınıza taş düşsün

DP'li Enginyurt, AK Parti'ye ateş püskürdü: Bay Kemal kadar başınıza taş düşsün

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, partisinin Manisa Köprübaşı İlçe Başkanlığı'nın açılışında konuştu. Enginyurt, Türkiye'de yaşanan ekonomik krize ilişin AK Parti iktidarına seslenerek, "Bu ekonomik kriz size vurmadı mı? 180 bin tane makam aracı var. Bunların deposunun dolması bile bir yıl çiftçinin mazotunu öder" dedi.

Manisa Köprübaşı İlçe Başkanlığı'nda konuşan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, AK Parti iktidarına sert çıktı. Türkiye'de yaşanan ekonomik krize değinen Enginyurt, AK Partililere "Bu ekonomik kriz size vurmadı mı?" diye seslendi. Enginyurt AK Parti seçmenine de seslenerek, "Allah için bunlarla aynı kafayı yaşamayın. Bunlar ne içiyorsa sorun, o içtiklerinden kullanın, bize de söyleyin, biz de rahatlayalım. Çünkü bizim kafa bozuk" dedi.

"EKONOMİK KRİZ SİZİ VURMADI MI?"

Enginyurt, "Emekliye bin 100 liraya devam et, asgari ücret 2 bin 800 lira devam et, ama Saray’dakiler 5 maaş, 10 maaş; bakanlar 5 maaş, 10 maaş. Bu ekonomik kriz size vurmadı mı? 180 bin tane makam aracı var. Bunların deposunun dolması bile bir yıl çiftçinin mazotunu öder" dedi.

"YAZIKLAR OLSUN SENİN ADAMLIĞINA"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığının 2022 yılı bütçe görüşmelerinde AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'in, “Belki soğan ekmek yiyeceğiz aylarca ama güvenliğimizden asla kimseye taviz vermeyeceğiz” sözleri tartışma konusu yaratmıştı. DP'li Enginyurt, Aydemir'in bu sözlerini sert eleştirdi. Enginyurt, "Manisa’nın yüz karası bir milletvekiliniz var, adı Uğur Aydemir. ‘Eğer bu millet açsa, yoksulsa devletine karşı gelmez; soğan ekmek yer, sinesine çeker’ diyor. Uğur, sen 3 milyonluk arabaya binecek, 10 milyonluk evde oturacaksın, bu millete ‘Soğan ekmek ye’ diyeceksin. Yazıklar olsun senin adamlığına" diye konuştu.

Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın "Ne fakirliği kardeşim, bol yiyorsunuz. Bir kilo et yiyeceğinize 100 grama düşürün, iki domates alacağınıza bir domates alın, turfanda sebze sağlığa zararlıdır yemeyin" sözlerini hatırlatan Enginyurt, "Zülfü, bu memlekette sağlığa zararlı olan tek şey var o da sizsiniz, bir an önce gideceksiniz" ifadesini kullandı.

"Bu memlekette kim FETÖ’cüyse, kim PKK’lıysa Allah onun belasını versin" versin diyen Enginyurt, "FETÖ’cü arayan, PKK’lı arayan da aynaya baksın, kendini görecektir. Korku imparatorluğu yaratmaya çalışıyorlar. ‘Biz güçlüyüz, biz devletiz; biz canımız sıkıldıkça hapse atarız, canımız sıkıldıkça sustururuz’ diyorlar. Susturamayacaksınız, artık bu millet ayağa kalktı. Bu millet yaptıklarınızı görüyor, utanmadan söylediklerinizi görüyor" dedi.

"DİŞİNİZİ SIKIN DİYORLAR, ÇOĞUNUZDA DİŞ KALMAMIŞ"

AK Parti iktidarının uyguladığı ekonomi politikalarını değerlendiren Enginyurt, ülkedeki krize değinerek şunları kaydetti:

"Kömürün tonu bin 300 lira yerine 4 bin liraya çıktı. Evinizde kullandığınız tüp gaz altı ay önce 80 liraydı, bugün 614 lira oldu. Şimdi bunları anlatınca hemen ‘Yokluk var, pandemi var, ekonomi dünyanın her yerinde kötü, dolayısıyla inşallah düzelecek, dişinizi sıkın’ diyorlar. Dişimizi sıkmamızı istiyorlar. Meydana bakıyorum, çoğunuzda diş kalmamış. Neyi sıkacaksınız? Sıkılacak tek şey kaldı, iktidar duysun. Yumruğumuzu sıktık, ilk seçimde sizi göndereceğiz Allah’ın izniyle. Emekliye bin 100 liraya devam et, asgari ücret 2 bin 800 lira devam et, ama Saray’dakiler 5 maaş, 10 maaş; bakanlar 5 maaş, 10 maaş… Bu ekonomik kriz size vurmadı mı? 180 bin tane makam aracı var. Bunların deposunun dolması bile bir yıl çiftçinin mazotunu öder"

"SANKİ ÜLKEYİ 20 YILDIR BAY KEMAL YÖNETİYOR"

Enginyurt, AK Parti'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almasına ise "Başınıza BAY Kemal kadar taş düşsün" dedi. Enginyurt sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyanın neresinde iktidarın muhalefete hıçkırdığı görülür? Siz iktidarsınız, siz yapın millet takdir etsin. Siz ekonomiyi düzeltin, millet takdir etsin. Bunlar söze başlıyor, ‘CHP kötü, İYİ Parti hain, illet, zillet’ Bir de bir ‘Bay Kemal’ tutturdular. Bay Kemal kadar başınıza taş düşsün, sanki ülkeyi 20 yıldır Bay Kemal yönetiyordu. Saldırdıkça saldırıyorlar. Dün, ‘Şerefsiz, katil, darbeci’ dedikleri Birleşik Arap Emirlikleri’nin şamar oğlanını kırmızı halıyla karşıladılar. 10 milyar dolar geldi diye seviniyorlar. Bir de utanmadan televizyonda sırıtarak ‘Ayağımıza kadar geldiler’ diyorlar. Aranızda AK Parti’ye oy verenler var. Allah için bunlarla aynı kafayı yaşamayın. Bunlar ne içiyorsa sorun, o içtiklerinden kullanın, bize de söyleyin, biz de rahatlayalım. Çünkü bizim kafa bozuk."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN