FETÖ Araştırma Komisyonu Kışanak'ı dinledi: Dumanlı davetsiz gelmiş

FETÖ Araştırma Komisyonu Kışanak'ı dinledi: Dumanlı davetsiz gelmiş

Meclis FETÖ’yü Araştırma Komisyonu’nun dinlediği Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, FETÖ firarisi Ekrem Dumanlı’nın çok tartışılan ziyaretine ilişkin “Randevusuz geldiler” dedi.

EROL METİN/ANKARA

Meclis FETÖ’yü Araştırma Komisyonu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ı dinledi. 2009’daki KCK operasyonlarını, Habur’daki ifade krizini, Uludere olayını ve tutuklu HDP’li vekillerin tahliye edilmemesini hatırlatan Kışanak, barış sürecinin FETÖ tarafından sabote edildiğini söyledi. Kışanak, bu olayların tüm yönleriyle araştırılması için de ayrı bir komisyon kurulması gerektiğini ifade etti. Konuşmanın ardından Kışanak’a sorular yöneltildi. Soru-cevap bölümünde AK Parti’lilerle HDP milletvekileri ve Kışanak arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

PETEK DUMANLI’YI SORDU

Komisyon Başkanı Reşat Petek, FETÖ’nün yayın organı Zaman Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Erkem Dumanlı’nın 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettiğini hatırlatarak, Kışanak’a bu görüşmenin gizli bir görüşme olup olmadığını, görüşmede neler konuşulduğunu sordu. Kışanak, Dumanlı’yla yaptığı görüşmenin iddia edildiği gibi gizli saklı bir görüşme olmadığını söyledi. Dumanlı ve beraberindekilerin randevusuz olarak kendisini ziyaret ettiğini belirten Kışanak, şöyle anlattı: “Ben o gün kurum dışındaydım. Dışarıda programlarım vardı. Özel kalemimi aramışlar, basını aramışlar. ‘ 5 dakika belediyeyi ziyaret etmek istiyoruz’ demişler. Ben de programımın yoğun olduğunu, bu görüşmeyi yapamayacağımı söyledim. Fakat arkadaşlarım ‘çok ısrar ediyorlar’ dediler. ‘Bir 5 dakika görüşmek istiyorlar. Programınız kaçta bitiyor’ dediler. Ben de 12.30’da bitiyor’ dedim. Arkadaşlarımız da Dumanlı ve beraberindekilere öyle söylediği için 12.30 gibi çıkıp gelmişler. Sır bir görüşme değildi. Bizim için kıymetsiz bir görüşme olduğu için haberini yapmadık. Onlar için kıymetliymiş bir gün sonra Zaman gazetesinde ‘Kışanak’a nezaket ziyareti’ diye fotoğrafıyla birlikte haber yaptılar.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN