Dünya Engelliler günü sözleri

Dünya Engelliler günü sözleri

En güzel engelliler günü mesajlarını bu günü kutlamak isteyenler haberimizde bulabilirsiniz. 3 Aralık Dünya Engelliler günü sözlerini engelli sevdiklerinize ya da engelli yakını olan kişilere gönderebilir bu günlerini kutlayabilirsiniz. İşte Dünya Engelliler gününün anlam ve önemini en iyi şekilde anlatan kısa ve özlü sözler...

En güzel engelliler günü mesajları3 Aralık Dünya Engelliler günü için derledik. Haberimizdeki 3 Aralık Dünya Engelliler günü sözlerini sevdiklerinize gönderebilirsiniz. Engelliler günü 1992 yılından bu yana farkındalık yaratmak ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için kutlanmaktadır. Bu önemli günde dünyanın her yerinde engellilerin sorunlarına dikket çekiliyor ve çözümü için yollar aranıyor.  3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajları ve detaylar haberimizde..

18-12/03/dunya-engelliler-gunu-whatsapp-mesajlari.jpg

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJLARI

- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, tüm engelli vatandaşlarımızın aileleriyle, yakınlarıyla ve sevdikleriyle sağlıklı bir ömür diliyorum.

- Yalnızca bugün değil, her gün hatırlamak gerek! Engel olma destek ol.

- Özürlüye değil; özgürlüğe yol verelim.

- Adımlarınızın biçiminin ne önemi var mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir.

- Engellerimiz ve işlerimiz, sevgiye asla engel olamaz.

- Engellilere verilen sevgi onlara yaşama sevinci verir.

- Engelli olmak suç değildir.

- Asıl Engelliler Onları Görmeyenlerdir.

- Kaldırımları Engel Olmaktan Çıkarın! Bize Yeter.

- Tohum toprağa, engelli topluma emanettir.

- Engelliye avuç açtırmayalım.

- Ne oldum değil, ne olacağım demeli.

- Bir birini seven insanlar için engeller bir tatlı tebessümden ibarettir.

- Kendini engelli olarak hayattan atma. Unutma engeller savaşılarak aşılır

18-12/03/en-guzel-engelliler-gunu-mesajlari.jpg

ENGELLİLERE NASIL DAVRANMALI?

Onların bizlerden bir farkı yoktur. Bütün insanlara nazik, ılımlı, saygı çerçevesinde ve sevecen davranmalıyız. Ancak onlara diğer insanlara göre biraz ayrıcalıklı davranmalıyız. Bir engelliyle iletişime girerken şunlara dikkat ediniz;

O'na acımayınız, konuşurken acıyormuşsunuz gibi bir uslupla konuşmayınız. Merak etmeyiniz O her şeyle mücadele eden bir insan.

O'na yaklaşımlarınız sen yapamazsın şeklinde olmamalı, ona güvendiğinizi gösterin. Bir iş yaparken ondan yardım isteyiniz.
Sokakta gördüğünüz engelli bir insana usulca yaklaşarak, "size yardım edebilir miyim ya da sizinle beraber yürümek istiyorum" tarzında nazik bir şekilde söyleyip ona yardımcı olabilirsiniz.

Unutmayın en etkili dil beden dilidir. Diliniz söylemese de insanoğlu çoğu zaman beden diliyle kendini ele verir. Beden diliyle samimi olduğunuzu, ona acımadığınızı gösterin.

Onun size ihtiyacı olduğundan ziyade onunla bir arkadaşlık kurun, bu sayede yanında bulunmanız daha iyi olacak bir bakıcı olarak değil.

18-12/03/3-aralik-dunya-engelliler-gunu-sozleri.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN