Dünya Kız Çocukları Günü ilk ne zaman kutlandı? Dünya Kız Çocukları Günü mesajları ve sözleri

Dünya Kız Çocukları Günü ilk ne zaman kutlandı? Dünya Kız Çocukları Günü mesajları ve sözleri

Kız çocuklarına cinsiyet ayrımı yapılmaması amacıyla organize edilen Dünya Kız Çocukları Günü, ilk olarak 11 Ekim 2012 günü kutlanmaya başlandı. İşte, dünyada ve ülkemizde kutlanan Kız Çocukları Günü en güzel, anlamlı, resimli mesajlar ve sözler ve Dünya Kız Çocukları Günü ile ilgili bilgiler...

Kız çocuklarını daha fazla korumak ve onların sesi olmak amacıyla her yıl 11 Ekim günü kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, birçok vakıf ve marka tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Instagram, Facebook, Twitter, Whatsapp'tan 'en güzel, resimli, anlamlı, kız çocukları ile ilgili mesajlar' paylaşmak isteyen sosyal medya kullanıcıları, internette araştırma yapıyor.

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ NE ZAMAN?

Birleşmiş Milletler'in öncülüğünde, kız çocuklarının cinsiyetlerinden dolayı maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla Dünya Kız Çocukları Günü, 11 Ekim'de kutlanıyor.

İlk kez 11 Ekim 2012 tarihinde kutlanmaya başlanan Dünya Kız Çocukları Günü, bugün milyonlarca anne ve baba tarafından kız çocuklarıyla kutlanıyor. Ebeveynler bu mutlu günde kızlarını çeşitli etkinliklere götürüyor.

dunya-kiz-cocuklari-gunu-kutlu-olsun.jpg

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ MESAJLARI

* Bugün Dünya Kız Çocukları Günü... Kızlarımızı okutacağız, bu topraklara yararlı birer bireyler haline getireceğiz.

* Onlar bu dünyanın en güzel nimetleri... Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı seviyor, önemsiyoruz.

* Bana dünyayı kucakla deseler, ben gider kızıma sarılırım.. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun

* Bir kız çocuğu eğitilirse, bir anne yetişir. Bir anne okursa, tüm insanlık aydınlanır. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

* Her genç kızın öğrenme, gelişme ve hayal etme hakkı vardır. Tüm çocuklarımızın Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutlarım.

* Bir ülkede kız çocukları için eğitim seferberliği başlamışsa o ülkeye gelişmeye açıktır.

* Yarın hayallerini gerçekleştirmesine izin vermek için küçük kız çocuğunuzu okutun ve onun için güzel bir hayat hazırlayın.

* İnsanlığın umudu, sevinci, şiiri kız çocuklarıdır. Umudu, sevinci, şiiri karartmayın! Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

dunya-kiz-cocuklari-gunu-ne-zaman-gunun-anlam-ve-onemi.jpg

* Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun. Benim kızlarımın ve tüm kız çocuklarının mükemmel bir yaşam sürmelerini diliyorum.

* Dünya Kız Çocukları Günü'nü içten dileklerimle kutlarım. Kızlarımız sevgiyi, şefkati ve muhakkak eğitimi en iyi şekilde hak ediyor.

* Bir gülüşe bin acı sığdırıyorlar... öyleyse neden üzüyoruz toplumu emanet ettiğimiz şu melekleri? Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

* Bir kız çocuğu eğitilirse, Bir anne yetişir. Bir anne okursa, tüm insanlık aydınlanır. Benim kızım okuyacak Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

* Bugün Dünya Kız Çocukları günü. Güçlü bir gelecek için, güçlü kızlara ihtiyacımız var. Aydınlık yarınlara hep birlikte. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun!

* Bu dünya kız çocuklarının mutlu yaşaması için daha güvenli ve daha mutlu bir yer olsun. Uluslararası Kız Çocukları Günü için içten dileklerimizle.

* Evde, okulda, sokakta güçsüz olmadığını hisseden kız çocukları, gökyüzünün yarısının sahibi olduğunu bilen kadın demek. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

* Kendi potansiyelinin farkına varan bir kız çocuğu, gücünü tüm dünyaya gösterme cesaretine sahip olur. Toplumsal gelişim yolunda atılacak en sağlam adımlardan biri bu cesarete sahip kız çocukları yetiştirmektir. Toplumun ön yargılarını ve daha da önemlisi kız çocuklarının zihinlerindeki kalıpları kıracak, hayal kurma özgürlüklerini ve yeteneklerini destekleyecek her adım çok değerlidir. Kız çocuklarımıza sahip çıkalım.

dl11l1txkaa1jt9.jpg

KIZ ÇOCUKLARI İLE İLGİLİ GÜZEL SÖZLER

* Kız çocuğunu koru ve ona saygı duy çünkü o ailenin, ülkenin ve dünyanın geleceğidir.

* Bana Dünyayı kucakla deseler, ben gider kızıma sarılırım. Dünya kız çocukları günü kutlu olsun.

* Allah bizlere vatanını milletini seven ahlaklı çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

* Kız çocuklarının güvenliğinden biz sorumluyuz.

* Onlar bu dünyanın en güzel nimetleri... Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı seviyor, önemsiyoruz.

* Kız çocukları bizim geleceğimiz değerlerini bilelim.

* Bir kız çocuğu eğitilirse, Bir anne yetişir. Bir anne okursa, tüm insanlık aydınlanır. Benim kızım okuyacak Dünya kız çocukları günü kutlu olsun.

* Her gün haberlerde kız çocuklarına istismar olaylarını izliyoruz. Artık böylesi iğrenç haberleri duymak istemiyoruz. Kız çocuklarına sahip çıkalım, onları koruyalım. Kız çocukları ülkemizin teminatıdır.

* Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle, onlara daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek sağlamak için kız çocuklarının haklarını ve ayrıca tüm dünyada karşılaştıkları sorunları dile getirelim.

googl-09-13-15.jpg

* Kız çocuğunun iyiliği için el ele verelim.

* Kız çocuklarının toplumda daha güçlü olduğu, ayrımcılığa maruz kalmadığı, hayatları boyunca kendi kararlarını alabildiği bir dünyaya açılan kapı eğitimden geçiyor. Tüm kızlarımızın Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun!

* Dünya çapında her yıl 7 milyon 500 bin kız çocuğu erken yaşta evlendiriliyor, şiddet ve istismar beraberinde geliyor Hayallerine koşan, okuyan, 'kız çocuğusun' diye kısıtlanmayan, zorla evlendirilmeyen çocuklar yetişmesi dileğiyle Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

* Kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından etkili bir şekilde yararlanmaları konusunda farkındalığın arttırılması amacıyla kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının eğitim haklarını ve sosyal hayata aktif katılımlarını destekleyerek toplumsal cinsiyet eşitliğinin altını çizmektedir. Bu vesileyle tüm kız çocuklarımızın 'Dünya Kız Çocukları Günü'nü Kutlarım.

* Kız çocuğu hayat ve sevgi doludur.

1075087-620x360.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN