Duraklara asılan Çince tabelalara 'Doğu Türkistan' yapıştırmalı tepki

Duraklara asılan Çince tabelalara 'Doğu Türkistan' yapıştırmalı tepki

Doğu Türkistan'da kurduğu toplama kamplarıyla Uygur Türklerine işkence ve soykırım uygulayan Çin ile İBB arasında imzalanan anlaşma sonrası tramvay duraklarına asılan Çince tabelalar, halkın tepkisiyle karşılaştı. Kaldırılmayan Çince tabelaların üstüne yapıştırılan Doğu Türkistan yapıştırmaları ile bu tepkiler eyleme dönüşmüş oldu.

Çin hükümetinin Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında Uygur Türklerine uyguladığı sistematik soykırımın acısı tazeliğini korurken, İBB'nin tramvay duraklarına astığı Çince tabelalar, halkın vicdanını yaraladı.

19-10/06/egjzatdvaau375q.jpg

İBB ile Çin arasında imzalanan 'dostluk anlaşması' sonrası asılan Çince tabelalara karşı sosyal medyadan yükselen öfke, gitgide bir 'sivil tepki'ye dönüştü.

19-10/06/eglqv4rw4aehh7v.jpg

Tüm Türkiye'yi rahatsız eden Çince tabelalar sökülmeyince halk, Doğu Türkistanlı kardeşlerine destek olmak için tabelaların üstünü bayraklarla ve "Katil Çin", "Doğu Türkistan'a Özgürlük" yazılı yapıştırmalarla kapatmaya başladı.

19-10/06/eglqvt7xuaaxiii.jpg

Halkın bu uygulamasına sosyal medyadan gelen destek çığ gibi büyürken, "doğrusu budur" yorumlarının yapılmasına neden oldu.

19-10/06/eglqu6kxkaiyzun.jpg

Tepkiler sonrası alacağı karar merakla beklenen İBB, konu hakkındaki sessizliğini korumaya devam ediyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN