Duyanların Gözleri Yaşardı! Yaşlı Çiftçinin Ayakkabıları Neden Yok? Utanmasın Diye Soramadılar Ama... -KARAR

Duyanların Gözleri Yaşardı! Yaşlı Çiftçinin Ayakkabıları Neden Yok? Utanmasın Diye Soramadılar Ama... -KARAR

Günün en duygulandıran haberi Bolu'dan geldi. Pancar Kooperatifi’ne ayakkabısı olmadan giren çiftçi herkesi duygulandırdı. Kooperatifi çalışanları yaşlı çiftçinin ayakkabıları olmadığını fark edince utanmasın diye ilk önce yaşlı adamın ayaklarına bakmadı. Çalışanlar bir süre sonra yardımcı olmak için kibarca yaşlı adamın ayakkabılarını sorunca hiç beklemedikleri bir yanıt aldı.

Bolu'da yaşanan olayda Rafet Burukoğlu adındaki yaşlı çiftçi tarlasındaki bitkiler için tarım ilacı almak üzere Pancar Kooperatifi’ne geldi. Kooperatifi giren yaşlı çiftçinin ayaklarında ayakkabı olmadığını gören Kooperatifi çalışanları yaşlı adamı üzmemek için ayakkabılarını sormadı. Pancar Kooperatifi çalışanı Hasan Otacıoğlu "B olay bizi çok etkiledi. çok duygulandık" derken Pancar Kooperatifi’nde bulunan diğer çiftçilerde durumdan etkilendiklerini ifade ettiler.

Mudurnu ilçesinde çiftçilik yapan Rafet Burukoğlu, tarlada çalıştıktan sonra ilaç almak için Pancar Kooperatifi'ne gitti. Tarlada çalıştığı için ayakkabıları çamurlanan Burukoğlu, kooperatiften içeri girerken yerler kirlenmesin diye ayakkabılarını çıkardı. Çoraplarıyla içeri giren Burukoğlu’nu gören çalışanlar, yaşlı adama neden ayakkabılarının olmadığını sordu. Burukoğlu ise ayakkabılarının kirli olduğu için dışarıda bıraktığını söyledi. Burukoğlu’nun duyarlı davranışı kooperatif çalışanlarını duygulandırdı.

ciftc.jpg

'AMCANIN AYAKKABILARINI GETİRİN'

Yaşanan olay anlatan Rafet Burukoğlu, "Ben buraya gelince 'Ayakkabılarım çamur' dedim. Onun için çıkardım ve öyle girdim. Müdür içeriye ayakkabısız girdiğimi duyunca orada çalışana 'Amcanın ayakkabılarını getir' dedi" diye konuştu.

ciftci-ayakkabi.jpg

'ÜZÜLMESİN DİYE AYAKKABILARINI SORMADIK'

Kooperatif mağaza sorumlusu Hasan Otacıoğlu, yaşanan olaydan hem etkilendiklerini hem de duygulandıklarını belirterek, "Dün biz rutin işlerimizi yaparken Rafet amca geldi. Biz daha önce tanımıyorduk. Rafet amca içeri girerken ayakkabılarının olmadığını fark ettik. Daha önceden tanımadığımız için bir anlam veremedik. Üzülmesin diye ayakkabılarını sormadık. Bahçesinde böcekler olduğu için ilaç almaya geldiğini söyledi. Ben de esprili bir şekilde 'Ayakkabılarınız nerede? Aceleyle mi evden çıktınız?' dedim. Kendisi de 'Yok oğlum. Ben tarladan geliyorum. Ayakkabılarım çamurlu olduğu için dışarıda çıkardım' dedi. Amcaya ısrar etmemize rağmen ayakkabılarını giymek istemedi. Daha sonra buradaki yardımcım ayakkabılarını dışarıdan getirdi. Ayağına giydirdik. Bu olay bizi çok etkiledi, çok duygulandık. Mağazadaki diğer çiftçilerimiz de çok etkilendiler" diye konuştu.

ciftci.jpg

'ÇALIŞANLAR, ÇAMURLU YERLERİ SİLMEYE UĞRAŞMASIN'

Hayvanları otlatıp, tarlada çalıştıktan sonra kooperatife gittiğini belirten Rafet Burukoğlu da, "Oraya vardığımda ayakkabılarıma baktım ve kirliydi, çamurluydu. Ondan sonra içeri girmeden ayakkabılarımı çıkardım, içeri öyle girdim. Oradaki sorumlu arkadaş da çalışana, 'Hacı amcanın ayakkabılarını getirin' dedi. Ben yine de içeri sokmadım ayakkabıları. Ondan sonra da ilaçları aldım. Ben 45 sene esnaflık yaptım, bilirim temizlik işlerini. Dikkat ediyorum böyle durumlara. Oradaki çalışanlar, çamurlu yerleri silmeye uğraşmasın, dedim. Ayaklarım çünkü kötü durumdaydı" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN