E-devlet Ehliyet sınav sonuçları sorgulama nereden, nasıl yapılır? E-devlet MEB e-sınav sonucu sorgulama ekranı

E-devlet Ehliyet sınav sonuçları sorgulama nereden, nasıl yapılır? E-devlet MEB e-sınav sonucu sorgulama ekranı

Ehliyet alma hayali kuran ve sınava giren binlerce aday sınav sonuçlarını online olarak sorgulayabilecek. E-Devlet üzerinden yapılan sorgulama işlemine yoğun talep oluşurken, ehliyet sınav sonucu sorgulamasına dair detaylar da merak edildi. Peki, EMB ehliyet sınav sonuçları nasıl sorgulanır? MEB e-sınav sonuç sorgulaması açıldı mı? İşte detaylar...

Ehliyet sahibi olmayı isteyenler MEB tarafından düzenlenen e-sınava sonrasında ise direksiyon sınavına giriyor. Sınava giren binlerce sürücü adayı sonuçları ne zaman ve nereden öğreneceğini merak ediyor.

Ehliyet sınav sonucu nereden öğreniliyor?

Ehliyet sınav sonuçları MEB e-Sınav sonuç ekranından görüntüleniyor. Sürücü adayları sonuçlarını T.C no ve güvenlik kodlarıyla sisteme giriş yaparak ya da e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler.

2022 ehliyet sınav tarihi belli oldu mu?

Ehliyet sınav başvuruları her ayın ilk on gününde alınmaktadır. Adaylar, kurs tarafından planlanan teorik eğitimleri alırken, teorik sınav tarihi yoğunluğa göre belirlenmektedir. Teorik sınavda başarılı olan adayların direksiyon sınavları ise yalnızca hafta sonlarına denk gelecek şekilde MEB tarafından belirlenmektedir.

ehliyet sınav sonuçları

Ancak teorik sınavda başarılı olamayan adaylar direksiyon sınavına girememektedir. Bu yüzden adayların ilk olarak teorik sınavı geçmeleri ve ardından direksiyon derslerine başlayarak sınava katılmaları gerekiyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN