E devlet ile YKS sonucu öğrenme linki | 2018 YKS sonuçları öğren - ÖSYM

E devlet ile YKS sonucu öğrenme linki | 2018 YKS sonuçları öğren - ÖSYM

YKS sonuçları bugün açıklanıyor. E Devlet panelinden YKS sonuçlarını öğrenmek mümkün. ÖSYM şifresini unutan ve e-Devlet şifresi ile ÖSYM sitesini girip sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar için işlemin nasıl yapılacağını adım adım anlattık. Üniversiteye girmek isteyen adaylar ve lise son sınıf öğrencileri için ÖSYM'den tercih kılavuzu üzerine açıklama geldi: Sınav sonuçları açıklandıktan sonra YKS tercih kılavuzu, ÖSYM’nin resmi sayfasında yayımlanacak. ÖSYM YKS sonuçlarını e devlet üzerinden öğrenmek için haberimizi takip edin.

2018 YKS sonuçları bugün açıklanıyor. Milyonlarca üniversite adayının heyecanla beklediği YKS sonuçlarıe devlet üzerinden görmek mümkün mü? ÖSYM şifresini unutan ya da e devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak puanını görmek isteyen adaylara haberimizde işlemi adım adım tarif ettik. Haber detayda ayrıca üniversiteye girmek isteyen adaylar ve lise son sınıf öğrencileri için kurumdan tercih kılavuzu üzerine yapılan açıklamayı da bulabilirsiniz. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra YKS tercih kılavuzu, ÖSYM’nin resmi sayfasında yayımlanacak.

YKS sonucu öğrenmek isteyen binlerce üniversite öğrencisi adayın gözü ÖSYM'den gelen son dakika bilgilerinde. 2 milyonu aşkın lise mezunu öğrencisi 30 Haziran cumartesi günü YKS - TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve 01 Temmuz pazar günü YKS - AYT (Alan Yeterlilik Testi) sınavlarına girdi. YKS sonuçları öğrenmek isteyenler ÖSYM şifresi olmadan E devlet üzerinden de sonuçları öğrenebilir.
YKS sonucu 31 Temmuz salı günü açıklanacak. 2018 YKS sonuçları ve 
ÖSYM'den gelen açıklamalar sayfamızda...

YKS SONUCUNU E DEVLET ŞİFRESİYLE ÖĞREN

ÖSYM sınav sonuçları e-Devlet üzerinden nasıl öğrenilir? YKS sonuçlarını e devlet şifresi ile öğrenmek mümkün. Artık ÖSYM şifresi olmadan e-devlet kapısından YKS sınav sonuçlarını öğrenme işlemini görebilirsiniz.

İŞTE YKS SONUCUNU E DEVLETTEN ÖĞRENMENİN YOLU

E devlet sistemi üzerinden ALES, YKS, LGS, TYT, AYT VE DYT'nin yanı sıra bugün açıklanması beklenen YKS sonuçlarını da öğrenebilirsiniz. ÖSYM şifresini unutan ya da e devlet şifresi ile ÖSYM sistemine giriş yapmak isteyen adaylar aşağıdaki adımları takip ederek işlemlerini gerçekleştirebilirler:

1- Google sayfasına 'ösym giriş' yazın. Karşınıza çıkan https://ais.osym.gov.tr/yetki/giris adresine tıklayın. 

17-03/28/e-devlet.jpg

2 - Ardından kırmızı şerit içerisindeki adrese tılayarak ÖSYM sistemine giriş yapın. ÖSYM şifresini unutmuş olan adaylar için e-Devlet şifresi ile sisteme girmek mümkün. Sol üst köşede yer alan e devlet girişi butonuna tıklayarak e devlet şifrenizi girerek sınav sonuçlarınızı görebilirsiniz.

17-03/28/sym-1490705366.jpg

3 - Yukarıda halka içerisinde gösterilen e-Devlet Giriş butonuna tıkladığınızda kaşrınıza e-Devlet paneli çıkacak. TC Kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

17-03/28/edevlet.jpg

Haberimizde yer alan 3 adımlı işlemi gerçekleştirdiğinizde, e-Devlet şifresi ile ÖSYM sistemine giriş yapabilirsiniz. Böylece e devlet şifresi ile YGS, LYS, ALES, YDS, e-ALES, e-YDS gibi sınavların sonuçlarını öğrenebilirsiniz. 

ÖSYM SİTESİNE E-DEVLET'Lİ GİRİŞ

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, e-devlet üzerinden ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi (https://ais.osym.gov.tr), başvuru merkezi işlemleri sistemi (https://bmis.osym.gov.tr), sınav merkezi işlemleri sistemi (https://smis.osym.gov.tr), kamu kurumları işlemleri sistemi (https://kkis.osym.gov.tr) ve görevli işlemleri sistemi (https://gis.osym.gov.tr) uygulamalarına giriş yapılabilecek.

Bu özellik ile ÖSYM şifresi kullanılarak yapılan tüm işlemlerin, e-devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı. ÖSYM şifresinin kullanımı ve edinimi ile ilgili herhangi bir değişikliğe ise gidilmedi. ÖSYM şifresi kullanılarak veya e-devlet üzerinden giriş yapılarak gerçekleştirilen tüm işlemlerin sorumluluğu, adayın veya görevlinin kendisine ait olacak. Bu nedenle şifrenin hiç kimseyle paylaşılmaması gerekiyor.

18-07/30/yks-sonuclari.jpg

 

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Sonuçların açıklanmasının ardından ise adaylar için bir hafta sürecek olan tercih maratonu başlayacak. Üniversite tercihleri 7-14 Ağustos’ta yapılacak. Tercih bildirim işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden değişiklik yapılabilecek. 2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak yapacak. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’ndan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN