e devlet maaş bordro sorgulama nasıl yapılır? İnternetten maaşı öğrenmek için yıklayın

e devlet maaş bordro sorgulama nasıl yapılır? İnternetten maaşı öğrenmek için yıklayın

e devlet maaş bordro sorgulama işlemi ile memur maaşınızı internet üzerinden sorgulayıp, maaş kesintisi ve ek ödemeleri görebilirsiniz. Vatandaşlar birçok işlemi olduğu gibi maaş sorgulama işlemlerini de artık e devlet kapısı üzerinden yapabiliyor. Özellikle kamu kurumlarına ait hemen hemen tüm işlemler e devlet sistemi üzerine taşındı. e devlet maaş bordrosu sorgulama işlemini e devlet şifreniz, Tc kimlik numarası, mobil imza, e-imza, T.C. Kimlik Kartı ve internet bankacılığı seçeneklerinden faydalanarak yapabilirsiniz.

Maaş bordrosu sorgulama işlemi ile maaşınızı ve maaşınızdan yapılan kesinti ve ek ödemeleri görebilirsiniz. E devlet kapısı üzerinden yapılan e devlet maaş bordrosu işlemleri birçok işlemde kolaylık sağlayan e devlet sistemine taşındı. Önceki ayların maaş hareketliliğini de görmek mümlün. E devlet maaş bordrosu nasıl sorgulanır? İnternet üzerinden maaş, maaş kesintisi ve maaş ek ödemesi nasıl öğrenilir? İşte detayları...

E DEVLET MAAŞ BORDROSU SORGULAMA | MAAŞ KESİNTİSİ VE EK ÖDEMELER

İnternet üzerinden e devlet şifresi ile birçok işleme ulaşmak kolay. E devlet maaş bordrosu sorgulama işlemi de bu kolaylıkların arasında. Artık memurların maaş bordroları e-Devlet üzerinden yayımlanıyor. Bu hizmetin e-Devlet'ten alınabiliyor olması vatandaşların maaş bordrolarına istedikleri zaman ulaşabilmelerini sağlıyor. Bu hizmetten yararlanmak istediğinizde şu adımları takip edin:

  1 - www.turkiye.gov.tr adresine gidin ve ana sayfanın üst kısmında yer alan "Sisteme Giriş" butonuna tıklayın.
  2 - Açılan ekranda e-Devlet Şifresi, Mobil İmza, e-İmza, T.C. Kimlik Kartı ve İnternet Bankacılığı seçeneklerinden birini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
  3 - e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak isterseniz; belirtilen alanlara T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazın ve ardından altı kısımda yer alan "Sisteme Giriş Yap" butonunu kullanın.
  4- Sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler kısmından yahut yukarıda yer alan arama kısmından yararlanmak istediğiniz hizmetin adını yazın.
  5 - e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı önünüze çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.
  6 - Dilerseniz maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan "Yazdır" butonunu kullanarak yazdırabilirsiniz.

E DEVLET NEDİR?

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.

19-02/14/e-devlet-desktop.jpg

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? İŞTE İŞLEMLERİ

e-Devlet üzerinden maaş bordorsu soruglama işlemi yapacak olanlar için öncelikle e devlet şifresi almaları gerekiyor. e-Devlet’e giriş yapabilmek için sistemde yer alan giriş yollarından birini kullanabilirsiniz. Bunlar e-Devlet şifresi ile giriş, mobil imza ile giriş, elektronik imza ile giriş, T.C. Kimlik Kartı ile giriş ve internet bankacılığı ile giriştir. e-Devlet’e giriş için en fazla tercih edilen yöntem e-Devlet şifresi ile giriştir. e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra “Profilim” alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz. Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir. e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.

E DEVLET ŞİFRESİ KAYBEDİLİRSE

Profilinizdeki iletişim bilgilerinden cep telefonu ya da e-mail adresinizi doğruladıysanız, E-Devlet şifrenizi unutur, kaybeder ya da çaldırırsanız şifre yenileme işlemlerinden faydalanabilirsiniz. Bu işlemleri yapmadıysanız tekrar PTT Şube ya da merkezlerine bizzat giderek yeni bir e-devlet şifresi almanız gerekiyor.

E DEVLET'TE YENİ DÖNEM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Bugün itibarıyla uygulamaya alınan yeni hizmetle e-Devlet Kapısı kullanıcısı olan işitme engelli vatandaşlar, ihtiyaç duydukları çağrı merkezi hizmetini mobil uygulamalar üzerinden de alabilecek" dedi.
Türkiye’deki yaklaşık 3 milyon işitme engellinin e-Devlet Kapısı hizmetlerinden daha etkin yararlanmaları amacıyla ‘e-Devlet’te Engel Yok’ projesi hayata geçirilmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bugün itibarıyla uygulamaya alınan yeni hizmetle e-Devlet Kapısı kullanıcısı olan işitme engelli vatandaşların, ihtiyaç duydukları çağrı merkezi hizmetini mobil uygulamalar üzerinden de alabileceklerini söyledi.

e devlet maaş bordro sorgulama işlemi ile memur maaşınızı internet üzerinden sorgulayıp, maaş kesintisi ve ek ödemeleri görebilirsiniz. Vatandaşlar birçok işlemi olduğu gibi maaş sorgulama işlemlerini de artık e devlet kapısı üzerinden yapabiliyor. Özellikle kamu kurumlarına ait hemen hemen tüm işlemler e devlet sistemi üzerine taşındı. e devlet maaş bordrosu sorgulama işlemini e devlet şifreniz, Tc kimlik numarası, mobil imza, e-imza, T.C. Kimlik Kartı ve internet bankacılığı seçeneklerinden faydalanarak yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN