e-Kurs öğrenci başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? İşte MEB e-Kurs takvimi

e-Kurs öğrenci başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? İşte MEB e-Kurs takvimi

Öğrenciler için Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) için süreç başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) takvimine göre, 24-30 Ağustos 2021 günleri arasında öğrencilerin e-Kurs başvuruları alınacak. Daha sonra ise sınıflar belirlenecek. İşte, öğrenciler için e-Kurs başvuru ekranı...

8.-9.-10.-11.-12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) düzenlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği kurslar ücretsiz olarak hizmet verecek. Öğrenciler kayıtlı oldukları okulun ya da ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden başvuru yapabilecek.

E-KURS BAŞVURU TARİHLERİ 2021

Öğrenciler için e-Kurs başvuruları 24-30 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınacak. Kurs sınıflarının oluşturulmasının ardından 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihleri arasında sınıflar belirlenecek.

e-Kurs başvuru sürecinde öğrenciler başvurularını e-Kurs modülünden yapabilecek. Bu dönemde öğrenciler sadece ikametgahlarına göre değil, bulunduğu ilçelerde de e-kurslara katılabilecek.

e-Kurs modülü girişleri e-Devlet veya e-Okul bilgileri ile yapılabiliyor. Diğer yandan eğitimine açık öğretim okullarında devam eden öğrenciler ise e-Devlet'in yanı sıra açık öğretim okulunun kullanıcı adı ve şifresi ile kurs başvurusu yapabilecekler.

E-KURS NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak, 10 Haziran 2022 tarihinde dersler son bulacak.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI NEDİR?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara verilecek olan kurstur.

Açılacak kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmaz. Kursların, örgün eğitim müfredatı kapsamında Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında yayımlanan kurslara ait örnek ders planları çerçevesinde yürütülmesi esastır.

Planı yayımlanmayan dersler için o derse giren öğretmen tarafından ders planı oluşturulur. Resmi tatiller ile milli ve dini bayram tatillerinde kurs planlaması yapılmaz. Kurslara ait iş takvimi çerçevesinde öğretmen tarafından düzenlenecek ders planları en geç kursların açıldığı haftanın son iş gününe kadar kurs merkezi müdürlüğünce onaylanır.

MEB E-KURS BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN