e okul nakil başvuru ekranı 2019 | İstanbul liselerin boş kontenjanları tam liste

e okul nakil başvuru ekranı 2019 | İstanbul liselerin boş kontenjanları tam liste

e-Okul nakil başvuru ekranı 2019’da merak ediliyor. 1. nakil dönemi başvuru sonuçları açıklanınca, adayları şimdi de 5-8 Ağustos tarihlerinde 2. nakil döneminde, İstanbul liselerin boş kontenjanlarının tam listesini araştırıyor. Tüm bu detaylar ise karar.com’da yer alıyor…

Liselerin boş kontenjanları tam listesi, açıklanan 1. nakil dönemi başvuru sonuçlarının ardından daha çok sorgulanmaya başlandı. Aldıkları puan ve yüzdelik dilime göre tercih yapan öğrenciler, e-Okul nakil başvuru ekranını 2019’da da araştırıyor. Bu tarz gelişmeler ise haberimizde bulunuyor…

2. NAKİL DÖNEMİ 5-8 AĞUSTOS’TA

1. nakil dönem başvuru sonuçları 5 Ağustos tarihi itibarıyla açıklandı. Bu dönem içerisinde herhangi bir liseye yerleşemeyen adaylar, 2. nakil dönemi içerisinde yeniden tercih yapacak. 2. nakil dönemi başvuruları ise 5-8 Ağustos tarihlerinde alınacak. Herhangi bir okula yerleşemeyen adayların 19-23 Ağustos tarihi itibarıyla il-ilçe nakil komisyonlarına başvuruda bulunmaları isteniyor. Sonuçları da 6 Eylül tarihinde erişime açılacak.

E-OKUL NAKİL BAŞVURU EKRANI

e-Okul sisteminin resmî internet adresi olan ‘https://e-okul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/MYS/SNV00116.ASPX’ye giriş yaparak ilgili bilgileri doldurmanız yeterlidir.

NAKİL BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Yerel yerleştirme de okulların kontenjanı, türü, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin okul başarı puanları, ikamet adresleri ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde tutularak yapılır

Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan adaylar dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması hâlinde, adaylara merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak.

Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacak.

NAKİL TARİHLERİ

05-08 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

10 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN