E okul takdir teşekkür hesaplama | Takdir veya teşekkür almak için kaç puan gerekir?

E okul takdir teşekkür hesaplama | Takdir veya teşekkür almak için kaç puan gerekir?

Yarıyıl tatiline sayılı günler milyonlarca öğrenciyi karne heyecanı sardı. Tüm sınavlarını bitiren öğrenciler takdir teşekkür alıp almadığını öğrenmek için puanlarını hesaplıyorlar. Peki, e-okul takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? İşte, detaylar…

2019-2020 eğitim öğretim yılı sömestr tatiline az bir zaman kala sınavlarını bitiren öğrencilerin not ortalaması da netlik kazanmış durumda. Buna göre öğrenciler takdir, teşekkür alıp almadıklarını hesaplıyorlar. İşte, takdir ve teşekkür için alınması gereken puan ile ilgili detaylar…

TAKDİR TEŞEKKÜR İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilere takdir ve teşekkür name verilmesi için belirli bir puan ortalamasını almış olmak şartını getirmiştir.

Öğrencilerin herhangi bir başarı belgesi alabilmesi için ilk şart, Türkçe ders ortalamasının en az 55 puan ve üzerinde bir puan alması gerekiyor. Ayrıca diğer derslerinden herhangi birinin 45 puandan aşağı bir puan olmaması gerekmektedir.

Türkçe dersini 55 puandan aşağı ve diğer herhangi bir dersin 45 puandan aşağı bir puanda olması durumunda başarı belgesi verilmez.

Birinci şartların sağlanması durumunda, başarı belgesi almak için belirli bir not ortalamasının tutturulmuş olması gerekir. Buna göre teşekkür belgesi için, 70.00 puan ile 84,99 arasında bir puan almak gerekir.

Takdir belgesi almak için ise, 85.00 ve daha üstünde bir not ortalamasına sahip olmak gerekir.

Bu puan ortalamaları ve başarı belgesi alma şartları 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. Sınıfta okuyan tüm öğrenciler için geçerlidir ve aynıdır.

20-01/13/8383fdb1-a6a7-425f-b3e0-72db4b3f09be.jpeg

TAKDİR VE TEŞEKKÜR İÇİN PUAN NASIL HESAPLANIR?

Puan hesaplama için de her sınıf için aşağı yukarı aynı metotlar uygulanır. Tüm sınıflar için ayrı ayrı değil de bir sınıf üzerinden örnekle anlatacak olursak;

Örneğin, 9. Sınıf Dönem Puanı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Türk Edebiyatı dersinin notunu hesaplayalım.

Öğrencinin, Türk Edebiyatı ders notları 95/90/100 olsun. Alınan sınav notları toplanır ve sınav sayısına bölünür. Örnekteki işlemde öğrencinin not ortalaması (90+95+100)/3=95 olmaktadır.

Alınan ortalama dersin haftalık saati ile çarpılır. Türk edebiyatı dersini 3 saat kabul edersek 3x95=285 olacaktır.

Bu işlem rehberlik dersi hariç bütün dersler için uygulanır. Elde edilen puanların hepsi toplanır ve çıkan sayı haftalık toplam ders saatine bölünür.

En son elde edilen puan, 70.00 ile 84.99 arasındaysa öğrenci “Teşekkür Belgesi” almaya hak kazanacaktır.

Elde edilen puan 85.00 ve üstünde bir değer ise öğrenci “Takdir Belgesi” almaya hak kazanacaktır.

NOT: Bu hesaplama yöntemi diğer sınıflar için de geçerlidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN