e-Okul takdir ve teşekkür hesaplama nasıl yapılır? İşte karne sorgulama ekranı

e-Okul takdir ve teşekkür hesaplama nasıl yapılır? İşte karne sorgulama ekranı

Sezonun büyük bölümünü uzaktan eğitimle geçiren okullarda karneler 18 Haziran 2021 Cuma günü dijital olarak öğrencilere verilecek. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri; ölçme değerlendirme işlemleri, ders katılım etkinlikleri, sözlü notları ve proje notlarına göre takdir veya teşekkür alacak. İşte, e-Okul VBS giriş sayfası...

Uzaktan eğitimde takdir ve teşekkür belgesi nasıl hesaplanır, merak konusu oldu. Öğrenciler e-Okul sistemine girilen notlara göre, 18 Haziran 2021 Cuma günü takdir veya teşekkür belgesini almaya hak kazanacak. İlköğretim kurumları yönetmeliğine göre, takdir ve teşekkür hesaplama işlemleri ilkokul, ortaokul, lise kademelerinde değişkenlik gösteriyor.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ NASIL HESAPLANIR?

Takdir ve teşekkür belgesi hesaplanırken öğrencin not ortalamasını öğrenmek gerekiyor.

İlkokul, ortaokul öğrencilerinin, o dönem kaç dersten sınava girdiyse toplanır ve sınav sayısına bölerek o dersten aldığı not ortalaması ortaya çıkar.

Bu işlemi yapan öğrenciler her ders için ayrı olarak belirlediği not ortalamasını toplar ve o dönem aldığı ders sayısına böler. Böylece öğrenciler o dönemin karne notu öğrenir.

Belge almak isteyen ilkokul, ortaokul sınıflarının puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00 diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamalıdır.

Dönem sonu ağırlıklı puan ortalaması 70.00 ile 84.99 arasında olan öğrenciler 'Teşekkür Belgesi' almaya hak kazanırken 85.00 puan ve üzeri öğrenciler 'Takdir Belgesi' alır.

Kınama ve okul değiştirmesi cezası alan öğrenciye o eğitim ve öğretim yılı içinde belge verilmez. Ortaöğretim süresince en az üç öğretim yılının bütün dönemlerinde takdir belgesi alan öğrenciler üstün başarı belgesi ödüllendirilir.

DİJİTAL KARNE NEREDEN VERİLECEK?

Koronavirüs salgını nedeniyle öğrenciler yılın büyük bölümünü uzaktan eğitimle geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre, karne ve takdir-teşekkür belgeleri 18 Haziran 2021 Cuma günü e-Okul üzerinden ilan edilecek.

2020-2021 eğitim öğretim karne notlarını görüntülemek isteyen öğrenciler e-Okul sistemine giriş yapmalı. Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) TC kimlik numarası ve okul şifresiyle giriş yapan öğrenciler sol tarafta bulunan menüde 'e- Karne' seçeneğini işaretleyerek bu eğitim dönemine ait karnelerini ve bilgilerini öğrenebilir.

KARNELER NE ZAMAN ERİŞİME AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre, 18 Haziran 2021 Cuma günü 2020-2021 eğitim sezonu sona erecek. Öğretmenler ve okul yönetimlerinin gerekli ders etkinliklerine katılım puanları ve diğer ölçme değerlendirme işlemlerini sisteme girmesiyle öğrencilerin 18 Haziran 2021 Cuma sabahı dijital karnelerini görüntüleyebilecek. İsteyen öğrenciler 2 Temmuz 2021 Cuma günü basılı karnelerini okullarından alabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN