e YDS ne zaman? e-YDS 2019/2 İngilizce sınavı için geri sayım başladı

e YDS ne zaman? e-YDS 2019/2 İngilizce sınavı için geri sayım başladı

2019/2 e-YDS ne zaman? İngilizce puanı için yılda beş kez yapılan elektronik yabancı dil sınavı ikincisi Şubat ayında gerçekleşecek. e YDS ne zaman, nerede hangi illerde yapılacak? e YDS'de daha çok hangi konulardan hangi tür sorular sorulacak? e-YDS 2019/2 İngilizce başvuruları 23 Ocak 7 Şubat tarihleri arasında alınmıştır. İşte e YDS sınav tarihleri...

e YDS 2019/2 sınavı ne zaman? Adayların yabancı dil puanı için hazırlandığı ve yapılacğaı güne sayılı günler kalan elektronik Yabancı Dil Sınavı için geri sayım başladı. e YDS nedir, yılda kaç kez yapılır? Hangi konulardan kaç soru sorulur? İşte e YDS ile ilgili detaylar ve 2019 yılının ikinci sınavı olan 2019/2 e YDS'nin sınav ve açıklanma tarihi detayları...

E YDS NE ZAMAN? 2019/2 E YDS

ÖSYM resmi sitesinden yapılan açıklamada yılın ikinci e YDS sınavı olan 2019/2 e YDS'nin 16 Şubat günü gerçekleştirileceği ifade edildi. Adaylar, saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

e-YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

e-YDS sınav giriş belgeleri henüz yayınlanmadı. ÖSYM tarafından yayımlanacak olan e-YDS sınav giriş yerleri açıklandığında haberimizin içeriğinden bilgi alabilirsiniz.

e-YDS NE ZAMAN UYGULANACAK?

e-YDS 2019/2 İngilizce alanında, 16 Şubat 2019 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak olup sınav cevaplama süresi 180 dakikadır. Adaylar, saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. 

e-YDS NEDİR, YILDA KAÇ KEZ YAPILIR?

e-YDS sınav nedir, yılda kaç kez yapılır, e-YDS puanları hangi alanda kullanılır gibi soruların cevabını adaylar merak ediyor.

- Yazılı YDS'ye dilediğiniz kadar girebilirsiniz. Ancak şimdilik her 3 ayda bir e-YDS'ye girebilirsiniz.

- Sınav, YDS’ de olduğu gibi çoktan seçmeli 80 sorudan oluşmaktadır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır.

- Bir aday, aynı yıl içerisinde, aynı dilden 3 ayda bir sınava girebilir.

- İnternet üzerinden önce sınav ücretini yatırmalıdır. (Kredi kartı ile ödeme zorunludur.) Sınav ücretini yatıran adaylar ÖSYM şifresi ile sisteme giriş yaparak, e-YDS sınavı için başvurularını tamamlarlar.
Başvuru sonucunda, başvuru belgenizin bir çıktısını almanız gerekir. ÖSYM şifresi olmayan adayların ise; sınav ücretlerini ödedikten sonra ÖSYM Başvuru Merkezlerinden başvurularını yapmaları gerekir.

YÖK'ÜN YDS'DE BELİRLEDİĞİ BARAJ PUANLARI

Doçent adayları için 100 üzerinden en az 65

Doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adaylar için 100 üzerinden en az 55 puan

Diğer adaylar için 100 üzerinden 65 şeklinde düzenlenmiştir.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), yanlış cevapların doğru cevapları götürmemesi özelliğiyle diğer sınavlardan farklılık gösteriyor.

Mart'ın 24'ünde düzenlenecek olan YDS/1 oturumuna ilişkin sonuçlar, 19 Nisan'da ÖSYM'nin sonuç sayfasında açıklanacak.

E YDS ÖRNEK SORULARI

Adaylar yukarıda bağlantıya tılayarak ÖSYM'nin hazırladığı, örnek e YDS testine griebilirler. Böylece adaylar hem soru tiplerini öğrenip hem de sınav öncesinde alıştırma yapma fırsatı bulabilecek.

E YDS İLE NORMAL YDS ARASINDAKİ FARKLAR

YDS ve e-YDS arasında geçerlilik farkı yoktur.  YDS ve e-YDS tamamen aynı sınavlardır ve birbirlerine eşdeğerdir. Ancak YDS ve e-YDS arasında teknik farklılıklar bulunur.

Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

- e-YDS bilgisayar üzerinde yapılırken YDS kağıt üzerinde yapılmaktadır.

- YDS ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda 2 kez yapılır. e-YDS ise ÖSYM'nin belirlediği takvime göre yılda 10 kez yapılır.

- e-YDS tarihlerine ulaşmak için tıklayınız. YDS Türkiye genelinde yapılırken e-YDS ise sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’deki elektronik sınav merkezinde yapılır.

- YDS' de herhangi bir kontenjan belirlenmemiştir, e-YDS' de ise kontenjan vardır. e-YDS’ ye nasıl başvuru yapıldığı hakkında bilgi edinmek için tıklayınız.

YDS ve e-YDS Benzerlikleri;

- Sınav süreleri 2 sınav için de aynıdır (180 dakika)

- Sınav içerikleri ve sınav soru sayıları da aynıdır.

- Sınav soru dağılımı da tamamen aynıdır.

- Geçerli olduğu yerler de aynıdır.

Yabancı dil yeterliliğini belgelendirmek isteyen adaylar için ÖSYM tarafından düzenlenen YDS’ nin geçerli olduğu yerler değişiklik göstermektedir.

2019/2 e-YDS ne zaman? İngilizce puanı için yılda beş kez yapılan elektronik yabancı dil sınavı ikincisi Şubat ayında gerçekleşecek. e YDS ne zaman, nerede hangi illerde yapılacak? e YDS'de daha çok hangi konulardan hangi tür sorular sorulacak? e-YDS 2019/2 İngilizce başvuruları 23 Ocak 7 Şubat tarihleri arasında alınmıştır. İşte e YDS sınav tarihleri...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN