EBA kurs başvurusu yapmak çok kolay | EBA nedir? EBA hesap oluştur

EBA kurs başvurusu yapmak çok kolay | EBA nedir? EBA hesap oluştur

Bu sistem öğrenciler ve veliler arasında merak konusu oldu. Okul öncesinden lise son sınıfa kadar tüm derslere bilgisayar üzerinden erişim sağlanacak. Peki EBA hesap nasıl oluşturulur? EBA kurs başvuru sayfasına dair tüm bilgiler karar.com’da…

 

Öğrencilerin ders dışında kitap okuyup, ders videoları izleyebilmesini sağlayan bir uygulama olan EBA ile ülkemizin farklı yerlerindeki öğrenciler aynı ders videosu sayesinde ders çalışma imkânına erişecek. Peki EBA nedir, nasıl başvuru yapılır ve nasıl hesap oluşturulur? İşte detaylar…

EBA NEDİR?

EBA açılımı Eğitim Bilişim Ağı’dır. Sosyal medya platformlarına benzer bir ara yüzde düzenlenen EBA, okul öncesinden lise son sınıfa kadar öğrencilerin, öğretmen ve velililerin kullanabileceği bir platformdur. Sistem üzerinde her öğrencinin duvarı bulunuyor. Öğretmenler, öğrencilere bu sistem üzerinden mesaj gönderip ödev verebiliyor.

EBA üzerinden yayınlanan ders videoları ile ülkemizin farklı yerlerindeki öğrenciler videoyu izleyip ders çalışabilecek. Öğrenciler dilerse konu tekrarı da yapabilecek. EBA’da bin 600’den fazla ders ve 20 binin üzerinde içerik sunuluyor. 5 binden fazla kitap ve 50 binden fazla soru olan EBA’da öğrenciler istediği kitabı okuyabilir ya da istediği belgeseli izleyebilir. Lise son sınıf öğrencileri sınava hazırlık için örnek soruları çözebilir ve çözüm videolarını izleyebilir. Ayrıca öğrencilere geçmiş yıllardaki üniversite giriş sınav soruları ve çözümleri de sunulacak.

20-02/19/ebaa.jpg

Sistem üzerinden öğrencilerin yaklaşan sınav ve etkinlikleri görülecek. Öğrencilerin son çalıştığı konular ve öğretmenlerinin gönderdiği çalışmalar sisteme girilecek. Bu sayede öğrencinin eksikleri tespit edilecek. Eksiklerin kapatılabilmesi için sistem öğrenciye içerik belirleyecek. Öğrencilerin sistemi kullanabilmesinin teşvik edilmesi için EBA’yı kullandıkça puan toplayacak ve arma kazanacak. EBA içeriklerine kolayca ulaşabilmek için aylık 3 GB’a kadar ücretsiz erişim imkanı sağlandı.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ÖĞRETMENLERE FAYDALARI

Öğretmenler, Mesleki Gelişim Alanı’nda ihtiyaç duyabilecekleri birçok içerik ve videoya EBA üzerinden erişebilecek. Uzaktan eğitim programlarına da katılabilen öğretmenler meslektaşları ile etkileşimde bulunabilir. Öğrencilere öğretmenler sistem üzerinden ödev gönderebilecek. Öğrenciler gibi öğretmenler de EBA’yı kullandıkça puan kazanabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN