Edirne seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran seçimleri Edirne oy oranları

Edirne seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran seçimleri Edirne oy oranları

Edirne seçim sonuçları 24 Haziran akşamı sayım başladığı andan itibaren sayfamızda olacak. Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçiminde Edirne seçim sonuçlarını ve partilerin oy oranlarını YSK'dan alınan bilgiler doğrultusunda karar.com'dan öğrenebilirsiniz. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti arasındaki seçim ittifakından kimin kazanacağını ve kaç milletvekili adayı çıktığını anlık olarak görebilirsiniz. 1 Kasım 2015 seçimlerinde CHP'nin yüzde 57'lik oy oranına ulaştığı Edirne'den son dakika haberlerini ve sonuçları sitemizden bulabilirsiniz.

Edirne seçim sonuçlarını 24 Haziran akşamı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınan bilgilerle sayfamızda sizlerle paylaşacağız. Edirne'de yaklaşık 300 bin seçmen desleklediği partiye ve kişiye oy kullanarak seçim sonuçlarını bekleyecek. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan seçim ittifakında AK Parti ile MHP Cumhur İttifakı adı altında birleşti. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ise Millet İttifakı olarak oy pusulasındaki yerini aldı. Peki Edirne seçim sonuçları ne oldu? Edirne'de partiler kaç milletvekili çıkardı? Oy oranları neler? İşte merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını ve Edirne seçim sonuçlarını karar.com'dan görebilirsiniz.

EDİRNE SEÇİM SONUÇLARI

Türkiye 24 Haziran seçimlerine kilitlendi. 24 Haziran Pazar günü sandık başına gidecek olan yaklaşık 300 bin Edirne'li vatandaş sonuçların nasıl olduğunu araştırıyor. Seçim 2018'de hangi partinin kaç milletvekili çıkardığını ve Edirne seçim sonuçlarını karar.com'dan takip edebilirsiniz. 

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %24,19 , Cumhuriyet Halk Partisi %53,76 , Milliyetçi Hareket Partisi %15,77 ve Halkların Demokratik Partisi %2,65 oy oranları ile Edirne ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. 

18-06/11/edirne-1528720651.jpg

EDİRNE SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

Son genel seçim olan 1 Kasım 2015 seçimlerinde Edine halkı, oyunu CHP'den yana kullanmış ve parti yüzde 57'lik bir orana ulaşmıştı. CHP bu sonuç ile Edirne'den 2 milletvekili çıkartırken, AK Parti milletvekili çıkardı. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin önde olma ihtimali yüksek. Ancak her ilde olduğu gibi Edirne'de de seçim ittifakı uygulaması kapsamında farklı sonuçların çıkması mümkün.

18-06/11/edirne-1528720944.jpg

EDİRNE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

AK Parti: Rafet Sezen.

CHP: Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan.

EDİRNE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2018

EDİRNE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Fatma Aksal
İlyas Akmeşe
Erdem Güyümgüler
Burak Cambaz

EDİRNE CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Okan Gaytancıoğlu
Ediz Ün
Yakup Atalay
Erdoğan Gümülcineli

EDİRNE MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hakan Özkan 
Erkan Gege 
Asef Ulutürk 
Taner Albayrak 

EDİRNE İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mehmet Akalın
Orhan Çakırlar
Dilek Kırmızı
İsmet Ersöz

İLÇE İLÇE EDİRNE SEÇİM SONUÇLARI 2018

Edirne ilçelerinin seçim sonuçlarına ve bölgeden hangi milletvekili adayının çıktığını sayfamızdan görebilirsiniz. Edirne'nin merkez dahil 9 ilçesindeki seçim sonuçlarını aşağıda paylaştığımız bağlantılar üzerinden öğrenebilirsiniz.

Edirne seçim sonuçları
Enez seçim sonuçları
Havsa seçim sonuçları 
İpsala seçim sonuçları
Keşan seçim sonuçları
Lalapaşa seçim sonuçları
Meriç seçim sonuçları
Süloğlu seçim sonuçları
Uzunköprü seçim sonuçları

EDİRNE'DE SEÇMENLER SANDIK BAŞINDA

Edirne’de seçmenler, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekilli Genel Seçimi için oylarını kullanıyor. Oy kullanma işlemi sabah saat 08.00’de başladı. Edirne merkezde 129 bin 665 seçmen 376 sandıkta, Enez’de 9 bin 309 seçmen 34 sandıkta, Havsa’da 15 bin 815 seçmen 54 sandıkta, İpsala’da 21 bin 984 seçmen 74 sandıkta, Keşan’da 62 bin 536 seçmen 205 sandıkta, Uzunköprü’de 49 bin 212 seçmen 164 sandıkta, Lalapaşa’da 5 bin 373 seçmen 31 sandıkta, Süloğlu’da 4 bin 932 seçmen 18 sandıkta, Meriç’te 11 bin 788 seçmen 43 sandıkta olmak üzere il genelinde toplam 310 bin 614 seçmen 999 sandıkta oy kullanacak. Edirne merkezde 2, il genelinde 8 seyyar sandık 23 seçmene hizmet veriyor. Öte yandan Trakya’daki sınır kapılarında kullanılan oylar da sandık görevlileri tarafından Edirne Adliyesi’ndeki YSK İl Seçim Kuruluna ulaşmaya başladı.

Vali Özdemir oyunu kullandı

Edirne Valisi Günay Özdemir de oyunu kullandı. Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu İlkokulunda oyunu kullanan Vali Özdemir, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ülkemize ve bütün milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İl genelinde sabah 8 itibariyle herhangi problem olmadan seçim başladı. Seçim güvenliği sıkıntımız yok. Bin 500 güvenlik görevlisiyle biz ilimizde her türlü tedbiri aldık” dedi.

EDİRNE COĞRAFİ KONUMU VE TARİHİ HAKKINDA BİLGİLER

Coğrafi Konum

Edirne; Marmara Bölgesi’nin Trakya bölümünde yer alan; Türkiye’nin Avrupa yakasındaki ikinci büyük ili ve serhat şehridir. Edirne ili, Osmanlı Devletinin ilk başkenti olan Bursa’nın oğlu, son başkenti olan İstanbul’un babası” olarak tanımlanmaktadır. Osmanlı Devletinin “ikinci başkenti” Edirne adeta bir “müze kent” özelliği taşımaktadır. Edirne’nin doğusunda Kırklareli ve Tekirdağ, güneydoğusunda Çanakkale, batısında Yunanistan, kuzeybatısında Bulgaristan, güneyinde ise Ege Denizi bulunmaktadır. Edirne, coğrafi konum olarak 40° 30 ve 42° 00 Kuzey enlemleri ile 26° 00 ve 27° 00 doğu boylamları arasındadır. Trafik kod numarası 22, telefon kod numarası 0284 olan il 6.276 kilometre kare yüzölçümüne sahip olup, kent merkezinin denizden yüksekliği yaklaşık 41 m.’dir. Edirne’nin 9 ilçesi vardır. Bunlar: Edirne Merkez, Enez, Havza, İpsala, Keşan, Lalapaşa, Meriç, Süloğlu ve Uzunköprü’dür.

Yeryüzü Şekilleri

Dağları

Oldukça düz bir araziye sahip olan Edirne’nin yeryüzü şekilleri incelendiğinde il genelinde dağların fazla yer tutmadığı görülmektedir. İl sınırları içerisinde kalan Uzunköprü ve Çandır Dağları en yükek noktalarıdır. Çandır Dağları, Koru Dağ sırasının İpsala ve Enez sınırında yeniden yükselerek, körfeze doğru uzanan devamı niteliğindedir. Volkanik kayaçlardan oluşan Çandır Dağları’nın en yüksek noktası Çandır Tepesi’dir (385 m). Uzunköprü Dağları ise Uzunköprü ilçesinin güneydoğusunu kaplar. En yüksek noktası Süleymaniye Tepesi’dir (378 m).

Ovaları

Ergene Ovası, İpsala Ovası, Kazanovası tarımsal ürün çeşitliliğinin zengin olduğu adeta birer çeltik, ayçiçeği, buğday ambarıdırlar. Yakınında bulunan Tunca ovaları ise Tunca ırmağı vadisinde yer alan küçük ovalardan ibarettir. Oldukça verimli olan bu ovaların en önemli özelliği ise hiçbir şekilde erozyon sorunuyla karşılaşmamasıdır.

Platoları

Edirne toprakları daha çok geniş düzlükler, alçak ve basık tepelerle kaplı bir görünümde olup Meriç Havzasında %70’i platolardan, geri kalan kısım da ovalardan oluşur. Platolar ilin kuzey ve kuzey doğusu ile, güney ve güney doğusunda yer almaktadırlar.

Vadileri

Edirne iline bağlı bulunan üç önemli vadi de şehrin topoğrafik durumu dolayısı ile ayrı bir öneme sahiptir. Meriç, Ergene ve Tunca Vadileri verimli tarım arazileri olmaları dolayısı ile şehrin aynı zamanda gelirinde de büyük paya sahiptir.

İklim

Edirne ilinde farklı iklim tipleri bir arada görülür. Toprakları fazla engebeli olmadığı ve denize kıyısı olduğu halde il genelinde Balkan yarımadasının şiddetli karasal iklimi hüküm sürer. Ayrıca Akdeniz’in ılık ve yağışlı iklimi ile bazen Karadeniz iklimi de görülür. Balkan yarımadası, Orta Avrupa, Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara denizinin tesiri altındadır. Ergene havzasında karasal iklim hüküm sürer. Kışlar sert ve kar yağışlı, yazlar sıcak geçer. Senelik ortalama yağış miktarı metrekareye 597 milimetredir.

Edirne’de şiddetli bir kara iklimi görülür. İlin merkezinde en soğuk ay ortalaması 1.9°C, en sıcak ay ortalaması 24,6°C’dir. Geçmiş dönemdeki meteorolojik bilgiler ışığında ilde ölçülen en düşük sıcaklık –22,2°C (25 Ocak 1942), en yüksek sıcaklık ise 41,5°C’dir (23 Temmuz 1934); yıllık ortalama yağış miktarı ise metrekareye yaklaşık 600 milimetredir.

Doğal Bitki Örtüsü

İlin bitki örtüsünde, geniş alanlarda bozkır görünüşü egemendir. Ağaçlıklara daha çok vadi tabanlarında ve sulak yerlerde rastlanır. Kuzeydeki Istrancalar’ın uzantısı olan kesimde, kayın ağaçları ve meşe çalılıkları görülür. Edirne ilinin başka bir ormanlık alanı Koru Dağı’nın kuzey yamaçları, güney yamaçlarına oranla daha gür bir bitki örtüsüyle kaplıdır. Bu dağın batı kesiminde kızılçamlar, doğu kesimindeyse gürgenlerle karışık meşeler bulunur.

Hidrografya (Akarsuları, Gölleri)

Akarsuları

En önemli akarsularının başında, Meriç, Ergene, Tunca nehirleriyle Keşan, Büyükdoğanca, Pravadi, Süloğlu ve Basamaklar Dereleri gelmektedir. Meriç ve Tunca nehirleri özellikle Edirne içinde yol buldukları için ayrıca önemli bir yere sahiptirler.

Gölleri

Özellikle Meriç’in denize ulaştığı Enez’in çevresinde yer alan doğal göller dışında ilde birçok göl bulunmaktadır. Bunların başında ise Gala, Dalyan, Taşaltı 1, Taşaltı 2, Tuzla gölü, Bücürmene, Sığırcık, Pamuklu ve Gölbaba Gölleri gelmektedir.

Toprak Özellikleri

Kentin yukarı bölümü, kimi yerinde killi ya da kumlu sağlam üçüncü zaman oluşumları ile kaplıdır. Yer yer marnlar da önemli yer tutar. Yukarı bölüm ile ova arasında uzanan az eğilimli kesimler, yerine göre yapışık ve dağınık tabakalardan oluşmuştur. Kentin altındaki düzlük, köprüler arasındaki Karaağaç Mahallesi genç akarsu tortuları ile örtülüdür. Yıldırım Mahallesi’nin düz bölümü yine yeni dolgu alanı, arasındaki yamaç ile Marnlıdır Marnlı kesimler su sızıntılıdır. Genç tortullu alanlarda ise yer altı su düzeyi, yüzeye çok yakındır.

EDİRNE'NİN TARİHİ

Edirne, Trak soylarından olan Odris’ler tarafından M.Ö. 5. yüzyılda ilk defa kent olarak kurulmuştur. Kente zaman içinde değişik milletler tarafından değişik isimler (Odris, Odrisya, Adriyanopolis, Edrinuo) verilmiştir. Kentin günümüzde kullanılmakta olan Edirne ismi I. Murat tarafından verilmiştir.

Bölgeye ilk olarak Traklar yerleşmişler, daha sonra bu bölge Pers egemenliğine geçmiştir. Perslerden sonra sırasıyla Roma, Bulgar, Peçenekler, Venedikliler’in hâkimiyetine girmiştir. Daha sonrasında ise, Osmanlı Devleti topraklarına katılmış ve bir süre sonra imparatorluğna başkent yapılmıştır. İstanbul’un fethi ile birlikte başkentlik unvanının yitirmiştir. Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer almaktadır.

Edirne seçim sonuçları 24 Haziran akşamı sayım başladığı andan itibaren sayfamızda olacak. Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçiminde Edirne seçim sonuçlarını ve partilerin oy oranlarını YSK'dan alınan bilgiler doğrultusunda karar.com'dan öğrenebilirsiniz. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti arasındaki seçim ittifakından kimin kazanacağını ve kaç milletvekili adayı çıktığını anlık olarak görebilirsiniz. 1 Kasım 2015 seçimlerinde CHP'nin yüzde 57'lik oy oranına ulaştığı Edirne'den son dakika haberlerini ve sonuçları sitemizden bulabilirsiniz. 

Edirne seçim sonuçları 24 Haziran akşamı sayım başladığı andan itibaren sayfamızda olacak. Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçiminde Edirne seçim sonuçlarını ve partilerin oy oranlarını YSK'dan alınan bilgiler doğrultusunda karar.com'dan öğrenebilirsiniz. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti arasındaki seçim ittifakından kimin kazanacağını ve kaç milletvekili adayı çıktığını anlık olarak görebilirsiniz. 1 Kasım 2015 seçimlerinde CHP'nin yüzde 57'lik oy oranına ulaştığı Edirne'den son dakika haberlerini ve sonuçları sitemizden bulabilirsiniz.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN