Edirnekapı Şehitliği'nde hüzünlü bayram: Oğlumuz güzel bir mertebeye gitti

Edirnekapı Şehitliği'nde hüzünlü bayram: Oğlumuz güzel bir mertebeye gitti

Şehit aileleri, Kurban Bayramı'nın birinci günü Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabirleri ziyaret etti. Şehit babası Zafer Ayaydın "Oğlumun son 50 günü kalmıştı. Babasın, gönül istiyor ki gönderdiğin gibi gelsin ama bir mayın patlaması duyduk, 'Bir asker şehit, yer Hakkari' dendi. İçimize ateş düştü, sonradan haber geldi. Güzel bir mertebeye gitti oğlumuz" dedi.

Kurban Bayramı'nın birinci günü, şehit yakınları ve vatandaşlar Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabirleri ziyaret etti. Şehitlerin mezarını temizleyip su döken aileler, kabirlere çiçek bıraktı. Şehitler için dua eden şehit yakınları, Kur'an-ı Kerim okudu.

19-08/11/ana-manset-1565527206.jpg

Şehit Piyade Komanda Onbaşı Onur Ayaydın'ın babası Zafer Ayaydın, oğlunun 2010 yılının ilk şehidi olduğunu söyledi. Ayaydın, "O dönem aylardır şehit gelmiyordu. Oğlumun son 50 günü kalmıştı. Babasın, gönül istiyor ki gönderdiğin gibi gelsin ama bir mayın patlaması duyduk, 'Bir asker şehit, yer Hakkari' dendi. İçimize ateş düştü, sonradan haber geldi, ona nasip olmuş. Burada da bir evimiz var. Takdir-i ilahi. Herkese nasip olmuyor. Çok şükür Allah bize nasip etti. İki kızım var, tek erkek evlattı. Güzel bir mertebeye gitti oğlumuz. Hiç kimseden de bir kötülük görmedik, bizi yalnız bırakmadı ne askerimiz ne devletimiz. Derler ya 'Konu vatansa gerisi teferruat' kesinlikle öyle." ifadelerini kullandı.

19-08/11/ana-manset-1565527227.jpg

"ŞEHİTLER VURULDUKLARINDA DEĞİL, UNUTULDUKLARINDA ÖLÜR"

Şehitliği ziyaret eden emekli Kurmay Albay Ömer Karabiber, şehitlerin sık sık hatırlanıp şehitliklerin ziyaret edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

19-08/11/ana-manset-1565527250.jpg

Karabiber, "Şehitler vurulduklarında değil, unutulduklarında ölürler. Onun için bunları unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Neden hayatını kaybettiklerini hatırlamalıyız. Ben o maksatla buraya geldim, unutmadım geldim. Burada herkese Fatiha okudum. Ondan sonra hatıralarım olan harp okulundan şehit olan, Güneydoğu'da, Şırnak'ta beraber operasyondayken şehit olan Üsteğmenimiz var, başka bir devre arkadaşım var operasyonlarda şehit olan, onları bir ziyaret ettim." diye konuştu. 

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN