Ehliyet yenileme ile ilgili müjde: Süre uzatıldı!

Ehliyet yenileme ile ilgili müjde: Süre uzatıldı!

Ehliyet yenilemenin zorunlu olmasının ardından insanlar merakla sürenin ne zaman biteceğini araştırıyordu. Peki ehliyet yenileme süresi ne zaman bitiyor? Tüm detaylar haberimizde.

İnsanlar merakla ehliyet yenileme süresini araştırırken müjdeli bir haber geldi. Ehliyet yenileme süresi ne zamana kadar uzatıldı? Ehliyet yenileme süresi ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EHLİYET YENİLEME SÜRESİ UZATILDI

Ehliyet sahibi olan ve ehliyetini 1 Ocak 2016 tarihinden daha önce alan vatandaşların ehliyetlerini yenilemesi gerekiyordu. Ehliyet yenileme süresi ise 31 Aralık 2022 olarak belirlenmişti ve vatandaşlar geç kalmadan ehliyetlerini yenilemeye çalışıyordu. Ancak müjdeli bir haber geldi ve ehliyet yenileme süreleri 2 sene süreyle uzatıldı. Ehliyet yenileme süresinin uzatıldığını Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü duyurdu.

Ehliyet Yenileme Süreleri Uzatıldı

EHLİYET YENİLEME BELGELERİ

Ehliyet yenilemek için gereken belgeler eski ehliyet, sürücü olabilir kapsamında alınan bir sağlık raporu, 1 tane biyometrik fotoğraf, Nüfus Müdürlüğü'nde alınacak parmak izi, kan grubunun belirlendiği bir belge gerekiyor. Kimlik kartı başvuruları ise nüfus cüzdanı, aile cüzdanı, pasaport, ehliyet, memuriyet cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı ya da muhtarlık tarafından düzenlenen talep gibi belgeler ve bir tane biyometrik fotoğraf ile yapılmaktadır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN