Ehliyet yenilemek için gerekli evraklar neler? Ehliyet için randevu ve başvuru işlemleri

Ehliyet yenilemek için gerekli evraklar neler? Ehliyet için randevu ve başvuru işlemleri

Yeni sistemle birlikte milyonlarca vatandaşın ehliyet yenileme süreci devam ediyor. Yenileme sürecinde vatandaşlar, yenilemede hangi evrakların gerektiğini ve randevu işlemlerini araştırıyorlar. Peki ehliyet yenilemede hangi evraklar gerekli? Tüm bilgiler karar.com’da…

İçişleri Bakanlığı’nca yapılan düzenlemeyle kimlik kartları, ehliyet ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmişti. Uzun süredir devam eden ehliyet yenileme sürecinde hangi evraklar gerekli ve randevu işlemleri nasıl olacak. İşte, konu ile ilgili detaylar…

GEREKLİ EVRAKLAR

· T.C. kimlik numarasını gösteren belge, nüfus cüzdanı veya kimlik kartı aslı ve fotokopisi

· Sağlık kuruluşlarından alınan Sürücü sağlık raporu,

· Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli olan dekont,

· 1 adet biyometrik fotoğraf,

· Kan grubunu gösteren belge ve yazılı beyan,

· Adli sicil belgesi

Not: ehliyet yenilemek için harç ücreti 15 liradır.

19-12/04/ehliyetjpgg.jpg

RANDEVU NASIL ALINIR?

Ehliyet değiştirme işlemleri yapılan kanun değişikliği ile yetkili kurum nüfus müdürlükleridir. Başvurular isteğe göre herhangi bir nüfus müdürlüğünde yapılabilir.

Eğer internet üzerinden randevularda boşluk bulunamıyorsa müsait bir nüfus müdürlüğünden başvuru yapılabilir.

Ayrıca randevular hem internetten hem de Alo 199 nüfus müdürlüğü destek hattından da gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru için internet adresi https://randevu.nvi.gov.tr/ adresidir.

RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

EHLİYET YENİLEME İÇİN SON TARİH

Ehliyet yenilemeye başlama tarihinde öngörülen ehliyet yenileme son başvuru tarihi 31.12.2020 olarak belirtilmişti. İlgili kurumlarca bir değişiklik yapılmazsa 31.12.2020 tarihinde sona erecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN