El Bab'da son durum: El Bab'a girildi mi? 14 şehidin isimleri açıklandı mı? | Son dakika haberleri

El Bab'da son durum: El Bab'a girildi mi? 14 şehidin isimleri açıklandı mı? | Son dakika haberleri

Son dakika haberleri: Şehit haberlerinin geldiği El Bab'da son durum ne? Şehitler ve yaralıların isimleri açıklandı mı? El Bab'da IŞİD'in (DEAŞ) saldırısında 14 askerimiz şehit oldu, 33 Mehmetçik yaralandı. Kritik hastane bölgesini bırakmak istemeyen IŞİD'in bombalı araçla saldırısını ÖSO ve TSK mensupları püskürttü. Çatışmalarda 138 terörist öldürüldü. TSK son durumla ilgili açıklama yaptı. Tüm detaylar haberimizde.

Fırat Kalkanı operasyonundan gelen son dakika haberleri Türkiye'yi yasa boğdu. El Bab operasyonunda IŞİD'li (DEAŞ) teröristlerin intihar saldırıları ve çıkan çatışmalarda 14 askerimiz şehit oldu, 33 askerimiz de yaralandı. El Bab'daki son durumla ilgili TSK'dan üst üste yapılan açıklamalar, terör örgütünün kritik hastane bölgesine hakip tepeyi kapbetmemek için var gücüyle saldırdığını ortaya koyuyor. Askeri kaynaklar ele geçirildiği anda El Bab'ın düşmesi anlamına gelecek kritik bölgede yaşanan çatışmanın önemini "Burası düşerse, El Bab düşer" sözleriyle anlatıyor. 

EL BAB'DA SON DURUM: EL BAB'A GİRİLDİ Mİ?

İşte gün boyu yaşanan gelişmeler, El Bab'a girdi haberlerinin doğru olup olmadığı, TSK tarafından yapılan açıklamalar ve askeri kaynakların yarumları? 

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da TSK birlikleri ve ÖSO güçleri tarafından yapılan operasyonda bugün sabah saatlerinde IŞİD bomba yüklü araçlarla saldırı düzenledi. El Bab için stratejik öneme sahip hastane bölgesini bırakmak istemeyen terör örgütünün bütün imkanlarıyla yaptığı saldırı Mehmetçik ve ÖSO güçleri tarafından püskürtüldü. TSK'ın topçu birlikleri bomba yüklü intihar araçların etkisiz hale getirirken ilk etapta 40'tan fazla terörist öldürüldü. Ancak 4 askerimiz şehit düştü, 15 Mehmetçik ise yaralandı. Bu haberle birlikte TSK ve ÖSO güçlerinin El Bab'a girdiği yönünde haberler gelmeye başladı. Fakat Karar.com'un ulaştığı askeri kaynaklar bu bilginin doğru olmadığını belirtirken şu analizi yaptı:

"El Bab'a girildiği doğru değil. Ancak çatışmanın yaşadığı hastane bölgesine hakim tepenin ele geçirilmesi durumunda El Bab'ın kapısı açılır. Çatışmalar El Bab merkezde bulunan ve uzun süredir hastane özelliğini yitirip teröristlerin barınma ve silah/cephane deposu haline getirdiği büyükşehir hastanesi civarında yaşanıyor."

TSK'DAN İLK AÇIKLAMA

SK'nın açıklamasında ise yaşanan çatışmayla ilgili şu bilgilere yer verildi: 

"Hava harekatında yapılan ilk tespitlere göre 40'ın üzerinde DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Bugün sabah 10:00- 11:30 saatleri arasında Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait savunma mevzileri ve barınma yerleri ağırlıklı olmak üzere toplam 24 hedef vurularak imha edilmiştir. Harekât neticesinde yapılan ilk tespitlere göre 40'ın üzerinde DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede çok sayıda DEAŞ teröristinin de yaralı olduğu ve diğer teröristlerce tahliye edilmeye çalışıldığı gözlenmektedir."

Bölgedeki topçu birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir. Son alınan bilgiler ışığında bu sabahtan şu ana kadar; 3 adet ZSU-23 Silah monteli Pikap aracı, 2 adet DOÇKA monteli Pikap aracı, 3 adet Ağır Makinalı Tüfek monteli Pikap aracı imha edildi."

TSK saat 22:00 sularında yaptığı açıklama ile şehit ve yaralı sayısında acı haberi verdi. Şehit sayısı 14, yaralı sayısı 33 olarak açıklandı. 138 teröristin de öldürüldüğü belirtildi. 

Öğleden sonra 3 farklı bölgede IŞİD tarafından yapılan intihar saldırılarında şehit düşen askerlerimizin sayısı 14 olarak açıklanırken, yaralanan asker sayısı 33 olarak duyuruldu.

TSK VE ÖSO EL BAB'I ALMAK ÜZERE

Bu açıklamadan önce El Bab'da son durumla ilgili Karar'ın duyurduğu bilgiler şöyleydi:

Türkiye'nin sınırlarını teröristlerden temizlemek amacıyla yürüttüğü Fırat Kalkanı harekatında en önemli hedef olarak görülen El Bab'a bir adım kaldı. TSK destekli ÖSO güçleri, zorlu hava şartlarına rağmen, stratejik öneme sahip tepeyi vermemek için var gücüyle direnen IŞİD'le mücadele veriyor. El Bab'ın merkezi kabul edilen Hastane bölgesini ele geçirmek için son engel olan tepe alınmak üzere. 

ERDOĞAN SON BİLGİLERİ PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise son durumu şöyle anlattı: "Akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanımızla görüştüm. Şu anda El-Bab tamamıyla Özgür Suriye Ordusu ve askerimiz tarafından kuşatma altındadır. Tabii DEAŞ artık orada son havliyle her türlü yola başvuruyor ve canlı bomba olarak, el yapımı bombalarla her türlü saldırıyı yapıyor. Bu son kısımda tabii maalesef birkaç şehidimiz, yaralılarımız oldu ama artık El-Bab'ın Halep'le olan yol hattı tamamıyla Özgür Suriye Ordusu ve askerin kontrolü altında. Temenni ederim ki El-Bab çok daha uzamadan tamamıyla düşer ve El-Bab'ın kendi insanı, halkı kendi topraklarına yerleşme imkanını bulmuş olur" dedi. 

GENELKURMAY'DAN SON AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan son açıklama ise El Bab'da yaşananları özetledi. 14 şehidimizin olduğunu duyuran TSK, 148 teröristin de öldürüldüğünü kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada şöyle denildi:

IŞID HEDEFİNE TOPÇU ATIŞI KAMERADA

Şu ana kadar topku birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız ile; 3 adet ZSU-23 Silah monteli Pikap aracı, 2 adet DOÇKA monteli Pikap aracı, 3 adet Ağır Makinalı Tüfek monteli Pikap aracı ateş altına alınarak imha edilmiştir.

EL BAB'DA ŞEHİT DÜŞEN ASKERLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Suriye El Bab'da DEAŞ'ın düzenlediği saldırıda şehit olan 14 Türk askerinin kimlikleri belli oldu. Acı haberlerina ardından şehit askerlerin baba ocağına ateş düştü. 

TEKİRDAĞ'DAKİ BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Fırat Kalkanı Operasyonları kapsamında Suriye El Bab’da şehit olan Uzman Çavuş Akın Acar’ın Tekirdağ’daki evine ateş düştü. 

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurlarının saldırısında şehit olan askerlerden şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

16-12/22/1-1482399278.jpg
Şehit Uzman Çavuş Akın Acar

Askerliğini yeni bitirdiği ve askerliğe uzman çavuş olarak devam ettiği öğrenilen aslen Samsun nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Şehit Acar’ın ailesine ilk haberi, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu Merkez Komutanlığı görevlileri verdi. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan şehidin annesi Hanife Acar gözyaşlarına boğuldu.

BABASI DA ÖZEL HAREKAT POLİSİ

Bekar olan şehit Uzman Çavuş Acar’ın babası Muzaffer Acar’ın da özel harekat polisi olduğu ve 2012 yılında İzmir’de vefat ettiği öğrenildi. Öte yandan sağlık ekipleri şehidin evinin önünde hazır bekledi.

ELAZIĞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit ateşi Elazığ'a düştü Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde düzenlenen operasyonda şehit düşen Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar'ın Elazığ'daki ailesine acı haber ulaştı. Suriye'nin El Bab bölgesinde DEAŞ ile girilen çatışmada şehit düşen askerlerden birinin Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar olduğu öğrenildi.

16-12/22/1339541_c2543da86ec76b612cf380819437be16.jpg

Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar

2011 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) giren Astsubay Pınar'ın Elazığ merkez Kültür Mahallesi’nde ikamet eden babası Muzaffer ve annesi Songül Pınar'a sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer acı haberi verdi. Elazığ Vali Vekili Mehmet Fevzi Dönmez de, şehit ailesinin evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin baba evine itfaiye ekipleri tarafından Türk bayrakları asıldı. Şehit için yarın Elazığ'da tören düzenlenmesi bekleniyor.

YOZGAT'A DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’da DEAŞ terör örgütüyle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak’ın acı haberi, Yozgat’ın Çayıralan ilçesine bağlı Çukurören köyündeki baba ocağına ulaştı. 

16-12/22/1339541_185994c31b5b00a4060f6fd86d1f6bb7.jpg

Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak

Şehidin acı haberini, aileye Yozgat İl Jandarma Komutanlığında görevli Yarbay Kadir Serdar Yoldaş ve diğer yetkililer tarafından verildi. Acı haberin ardından Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak’ın baba ocağına Türk bayrağı asıldı. Haberi alan şehidin yakınları ise baba ocağına akın etti.

29 yaşında bekar olan şehit Durak’ın 2 kardeş olduğu annesinin de 25 yıl önce vefat ettiği öğrenildi. Şehidin babası Kemal Durak’ın ise esnaf olduğu belirtildi. Şehit Durak’ın 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı ve asıl görev yerinin ise Kayseri 1. Komando Tugayı olduğu belirtildi. Şehit Durak’ın geçici görevle Fırat Kalkanı Operasyonu’na katıldığı bildirildi.
Şehit Uzman Çavuş Oktay Durak’ın cenazesinin yarın toprağa verileceği öğrenildi. 

BİR ACI HABER DE BURDUR'A 

Fırat Kalkanı Harekatında DAEŞ’in intihar saldırısı sonrası şehit olan 14 askerden, Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın acı haberi memleketi Burdur’a ulaştı.

16-12/22/1339541_6d5a003f0426122f008e7e04e37a33e2.jpg

Uzman Çavuş Ali Yılmaz

Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın acı haberini Burdur’a bağlı Karamanlı ilçesinde yaşayan Dayısı Ali İhsan Avcı’ya, Karamanlı Kaymakam vekili Abdullah Şahin, Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz ve askeri yetkililer verdi.

Karamanlı ilçesi Hürriyet Mahallesindeki eve acılı haberi alan Dayı Ali İhsan Avcı ve yakınları, sağlık ekipleri tarafından teselli edildi. Hürriyet Mahallesindeki şehit evine Türk Bayrağı asıldı.

EN SON NİŞANLISIYLA FOTOĞRAF PAYLAŞTI

Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz, 10 Şubatta nişanlanmıştı. Şehit Yılmaz, son fotoğrafını ise 18 Kasım 2016’da nişanlısı ile birlikte paylaştı. Acılı haberin gelmesi ile Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın facebook profili ise acılı mesajlarla donatıldı. Şehit Yılmaz'ın memleketi Karamanlı'da toprağa verileceği öğrenildi. 

16-12/22/1339541_9c122a7c4a220ef0cc6c48bb641594b6.jpg

Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz

KONYA'LI ŞEHİDİN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Operasyonunda şehit olan 14 askerden Uzman Çavuş Burak Boz’un acı haberi memleketi Konya'nın Ereğli ilçesine ulaştı.

16-12/22/1339541_a57151a2ed9ee656efb5b617df1cf4f5.jpg

Şehit Uzman Çavuş Burak Boz

Şehit Uzman Çavuş Boz’un Ereğli ilçesindeki ailesine acı haber gece saatlerinde verildi. İlçenin Cinler Mahallesi'nde oturan aileye haberin verilmesinin ardından eve Türk Bayrağı asıldı.

27 yaşındaki Uzman Çavuş Boz'un 7 yıldır görev yaptığı ve operasyona kendi isteği ile katıldığı öğrenildi. Acı haberi alan ailenin yakınları hemen şehidin evine koştu. Şehit askerin babası Özkan Boz, diğer oğlu Ömer Boz’a sarılarak ‘Kardeşin gitti oğlum, Burak gitti, yavrum, kuzum’ diyerek gözyaşlarına engel olamadı. Evin önünde sağlık ekipleri de hazır bekletilirken, haberi veren yetkililer de aileye başsağlığı dileklerini iletti. 

TOKAT ERBAA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatında, DEAŞ’ın kontrolündeki El Bab'daki çatışmalarda şehit olan 14 askerden biri olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın'ın acı haberi, Tokat'ın Erbaa İlçesindeki ailesine ulaştı. Şehit Yalçın'ın 24 gün önce nişanlandığı öğrenildi.

16-12/22/1339541_c0b25fa0d010adb584f5694e7a60e981.jpg

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın

Fırat Kalkanı harekatında, DEAŞ'ın kontrolündeki El Bab'da çıkan çatışmalarda 14 asker şehit düştü. Şehit düşen askerlerden Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın'ın acı haberi, Erbaa'nın Gündoğdu Mahallesi Atatürk Caddesi'nde tek başına yaşayan annesi Asuman Şerbetçi'ye askeri yetkililer tarafından verildi.

16-12/22/1339541_db38cbe1e339193b75de21f114081b7b.jpg

Acı haber üzerine anne Asuman Şerbetçi, büyük üzüntü yaşandı. Şehidin yakınları ve tanıdıkları annesinin yaşadığı eve akın etti. Ayrıca şehidin İstanbul'da yaşayan babası Mustafa Yalçın ile İstanbul'da okuyan kardeşi Mert Yalçın'a da acı haber bildirildi. Şehit Ali Sezai Yalçın'ın babası ile erkek kardeşinin Erbaa'ya hareket ettiği öğrenildi. Anne Asuman Şerbetçi'nin yaşadığı tek katlı eve Türk bayrağı asılırken, 112 acil servis ekipleri ise hazır bekletiliyor.

24 GÜN ÖNCE NİŞANLANDI

Bu arada şehit Yalçın'ın geçen 27 Kasım tarihinde İstanbul'da Özge İslam ile nişanlandığı ortaya çıktı. Nişan fotoğraflarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan şehit Yalçın'ın geçtiğimiz hafta Erbaa'ya geldiği ve bir süre kaldıktan sonra görev yerine gittiği öğrenildi. Şehit Yalçın'ın Erbaa'daki komşusu İbrahim Güven, "Ali Sezai Yalçın geçtiğimiz hafta buradaydı. Sevdiği biri vardı. İstanbul'da nişanlandı. Ailesiyle birlikte iki üç gün de burada kaldı. Tekrardan görev yerine intikal etti. Dün akşam da şehit olduğu haberi geldi" dedi. Şehit Yalçın'ın cenazesi yarın Cuma namazı sonrası ilçede toprağa verilecek.

ACI HABER SAMSUN'A ULAŞTI

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Hasan Kavuz'un ailesine acı haber ulaştı. Aslen Samsun'un Çarşamba İlçesi nüfusuna kayıtlı olan şehidin ailesinin İstanbul'da yaşadığı belirtildi.

16-12/22/1339541_a502322c42acc9c2af4c76f3626a445d.jpg

Şehit Uzman Çavuş Hasan Kavuz

Fırat Kalkanı harekatında DEAŞ’ın kontrolündeki El Bab’da çıkan çatışmalarda şehit düşen 14 askerden biri olan Uzman Çavuş Hasan Kavuz'un ailesine acı haber ulaştı. İstanbul'da yaşayan ailenin aslen Samsun'un Çarşamba İlçesi Paşayazı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Baba Ertan ve anne Safiye Kavuz'un acı haberle birlikte Samsun'a gelmek üzere İstanbul'dan yola çıktıkları belirtildi. Bekar olan Şehit Uzman Çavuş Hasan Kavuz'un Çarşamba İlçesi Paşayazı Köyü'nde yarın toprağa verileceği ifade edildi.

KAHREDEN TESADÜF! ŞEHİT ASKERİN ANNESİNİN ADI DA SURİYE...

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatı sırasında El Bab bölgesinde terör örgütü DAEŞ saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Osman Çelik'in acı haberi, Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'ndeki babaevine ulaştı. Şehit annesi Suriye Çelik, uzman çavuş oğlunu Suriye topraklarında kaybetmenin acısını yaşadı.

16-12/22/1339541_e5659c560c018f19af524f6e44d3658e.jpg

5 AY ÖNCE İZNE GELMİŞTİ

Acı haberi öğrenin yakınları, şehidin Alsancak Mahallesindeki evine akın ederken, şehidin ağabeyi Süleyman Çelik, "Kardeşimle en son 5 ay önce evimize izinli olarak geldikten sonra Zincidere'deki birliğine götürüp, uğurlarken görüşmüştüm" diyerek gözyaşı döktü.

16-12/22/1339541_9a65aa80bf4464390d84a7f74eed78cf.jpg

67 HEDEF İMHA EDİLDİ

Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları sonucunda 67 hedef vurularak imha edilmiş; ayrıca ateş destek vasıtalarımızla açılan ateşlerle çok sayıda DEAŞ hedefi etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateşler ve meydana gelen çatışmalar sonucunda 138 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilmiştir.

Çok sayıda teröristin yaralı olduğu ve bulundukları alanlardan tahliyelerinin, yoğun ateş altında olmaları nedeniyle gerçekleştirilemediği de telsiz konuşmalarından öğrenilmiştir.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kuşatılmış olan El Bab meskun mahallinin kontrol edilmesine yönelik harekat devam etmektedir.

ÖĞLEDEN SONRA 3 İNTİHAR SALDIRISI

Öğleden sonra 3 ayrı bölgede bombalı araçlarla yapılan intihar saldırıları sonucunda TSK unsurlarımızdan toplam 10 Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, ilk tespitlere göre 6’sı ağır olmak üzere 18 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılara bölgedeki hastanelerde müdahale edilmektedir."

IŞİD'İN BOMBALI ARACI BÖYLE VURULDU

Öğleden önceki saldırılarda 4 asker şehit olurken, 15 asker de yaralanmıştı. TSK'nın son açıklaması ile malesef şehit sayısı 14'e yaralı sayısı da 33 oldu. 

El Bab operasyonunda şehit haberi Ankara'yı hareketlendirdi. Milli Savunma Bakanı Fikri IşıkEl Bab'la ilgili TBMM'yi bilgilendirme kararı aldı. Bilgilendirme yarın yapılacak.  

El Bab'da şehit olan askerlerimizin acı haberi aile ocaklarına düştü. Henüz resmi olarak şehitlerin ve yaralıların isimleri açıklanmadı. Ancak ailelere ulaşan acı haberleri yürekleri dağladı. Şehit ve yaralılarımızın isimlerini, resmi açıklama yapıldığında yayınlayacağız....

EL BAB'LA İLGİLİ GENEL BİLGİLER

El Bab, Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunuyor. İç savaş öncesinde yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı bu kasaba, önemli bir sanayi merkezi olarak biliniyor.

Türkçe adı "Kapı" olan kasaba, sadece doğu ile batı değil, aynı zamanda kuzey ve güney yönlerinde de önemli bir kavşakta bulunuyor. Kasabanın nüfusunun önemli bir kısmını Sünni Araplar oluşturuyor.

El Bab, Kasım 2013'te IŞİD'in yönetimine geçti. Kürt silahlı oluşumu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), kuzeydoğuda bulunan Menbic'i aldıktan sonra El Bab'a ilerlemeyi planladıklarını açıklamış ancak bu plan daha sonra hayata geçirilmemişti. Kasaba hala IŞİD'in yönetimi altında bulunuyor.

16-11/18/untitled-2.jpg

EL BAB NEDEN ÖNEMLİ?

Coğrafi konumu, El Bab'a çok kritik bir kavşak olarak stratejik önem kazandırıyor.

El Bab; Akdeniz kıyısındaki Lazkiye'den başlayarak, İdlib, Halep ve Menbic'ten geçerek Irak'a doğru uzanan M4 otobanının kuzeyden gelen en önemli yollardan biriyle kesişme noktasında yer alıyor. Bu nedenle, Cerablus ile birlikte burası, IŞİD'in başkent olarak ilan ettiği Rakka ve Deyr ez Zor'a giden ana yolun üzerinde bulunuyor.

16-11/18/_92494336_suriye.jpg

Bu hat, IŞİD'in yaklaşık 2,5 yıl boyunca kuzeyden eleman getirdiği ana güzergah oldu. Bu stratejik öneminde dolayı, bazı kaynaklar, buranın IŞİD tarafından "ikinci başkent" olarak görüldüğünü öne sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN