Emekli intibak yasası çıktı mı? Son durum nedir?

Emekli intibak yasası çıktı mı? Son durum nedir?

2000 senesi sonrası emekli olanlar "intibak yasası ne zaman çıkacak" sorusuna cevap arıyorlar. Peki yasa Meclis'e ulaştı mı? İntibak yasası ne zaman çıkacak? Emekli intibak yasası hakkında son gelişmeler ne? İşte milyonlarca kişinin beklediği haberin detayları...

İntibak yasası teklifiyle statü ayrımlarından kaynaklı emekli maaşı dengesizliklerin önüne geçilmesi planlanıyor. İntibak için kanun teklifi Meclis komisyonuna gitti mi? 5 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisine 355 liraya varan zam yapılcak. Peki 2020 emekli maaşı ne kadar? En düşük emekli maaşları ne kadar? İntibak yasası ne zaman yürürlüğe girecek? Ayrıntılar haberimizde...

İNTİBAK YASASI ONAYLANIRSA EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR ZAMLANACAK?

İntibak yasasının resmiyete kavuşması için 5 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi haber bekliyor. Yasanın Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte emeklilerin maaşlarına göre; 50 ila 355 lira arasında zam alacak. Kanunun resmiyet kazanmasıyla birlikte, memur emeklilerinin maaşlarındaki kurum kaynaklı farkın da önüne geçilmesi planlanıyor. Peki intibak yasası ne zaman çıkacak?

20-02/14/emek2-kopya.jpg

EMEKLİ İNTİBAK YASASI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

2000 öncesi emekli olanlar için çıkarılan intibak yasası ile SSK'lılar 355 liraya kadar zam almıştı. 31 Aralık 1999'da emekli olan bir kişi düzenleme kapsamında bu haktan yararlanırken, 1 Ocak 2000'de emekli olanlar ise faydalanamadı. Yeni yasa ile 2000 yılı sonrası emekli olanların da bu haktan faydalanması bekleniyor. 2000 sonrasında emekli olanlar intibak düzenlemesi için, yeni düzenleme öngören teklif, 6 Şubat 2020'de TBMM komisyonuna ulaştı.

2020 EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 6,49 zam aldı. En düşük memur emeklisi ise 2020 yılında 3 bin 510 lira maaş alacak. Memur ve memur emeklisi olanlar yüzde 5,49 oranında zam alacak. En düşük emekli memur aylığı 2 bin 522 liradan 2 bin 660 liraya yükselecek. En düşük SSK emeklisi ise; bin 256 lira maaş alacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN